Naslovnica KULTURA VIDEO Premijerom spota ‘Nije me stra’ hercegovački bend Terra slaves najavio novi...

VIDEO Premijerom spota ‘Nije me stra’ hercegovački bend Terra slaves najavio novi album

Podijeli objavu

Ovih dana javnosti su predstavljeni autorska pjesma i spot za pjesmu ”Nije me stra” benda Terra Slaves čiji su članovi iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog.

Premijerom je najavljen album koji je zadnjih godina sniman u studiju Jaz u Strugama. Osim pjesme ”Nije me stra” na albumu će se naći još sedam pjesama.

Bend Terra Slaves postoji već dugi niz godina i često je mijenjao sastav. To je u principu projekt koji je nastao iz benda djelujući kroz različite udruge, projekte i festivale u Čapljini i Ljubuškom. Idejni nositelj priče je Mate Bevanda, gitarist i tekstopisac. Teme pjesama su folklor, kulturna baština, religioznost i priroda hercegovačkog podneblja, odnosno Humske zemlje kako se izvorno naziva naš kraj. Žanrovski riječ je o spoju etno zvuka s metalom i rockom.

Bend je u prošlosti imao značajnih regionalnih nastupa na različitim festivalima. Resi ih autentičnost i beskrompomisan stav. Neke od poznatih pjesama su: Tebi sine Srđane, Vila Imotska, Čija li je, Hercegovina, Dedo i druge.

Glazbu za pjesmu potpisuju svi članovi benda. Tekst je napisao Mate Bevanda, producirao je i oblikovao Ivan Bukovac (studio Jaz), video je producirao Igor Beno a pjevaju Mate Bevanda, Jure Jurković, Marija Bukovac i Ivan Bukovac. Snimatelj je Perica Biško. Uskoro očekujemo novi album i materijal a video koji je spoj spota i video uratka možete pogledati na sljedećem linku:

 

Podijeli objavu