Naslovnica GOSPODARSTVO Od ljeta nove zračne linije u BiH, pogledajte gdje sve možete putovati

  Od ljeta nove zračne linije u BiH, pogledajte gdje sve možete putovati

  Podijeli objavu

  Uoči ljetne sezone, u zračnim lukama u BiH uvode se nove linije.

  N1 donosi pregled zračnih linija u međunarodnim zračnim lukama u Sarajevu, Banjaluci i Tuzli.

  U svibnju s Međunarodne zračne luke Sarajevo, pored već postojećih, svoje operacije su započele kompanije Lufthansa za Frankfurt, Flynas za Jeddah i Riyadh, Air Arabia za Sharjah.

  Kompanija Wizz Air je uspostavila svoju bazu i uvela nekoliko novih destinacija iz Sarajeva (Eindhoven, Paris, Basel, Memmingen, Dortmund, Gothenburg, Copenhagen i Brisel.

  Wizz Air je od lipnja najavio liniju za Stockholm tako da sada 12 kompanija obavlja letove sa sarajevske zračne (Turkish Airlines, Flydubai, Croatia Airlines, Air Serbia, Austrian Airlines, Pegasus, Eurowings, Lufthansa, Air Arabia, Wizz Air, Flynas, Anadolujet).

  “Već od ovog mjeseca očekujemo i početak letova kompanije Kuwait Airways kao i charter letova prema Turskoj i Egiptu”, rekla je Belma Ćureković, stručni suradnik za odnose s javnošću Međunarodne zračne luke Sarajevo.

  Međunarodna zračna luka Banjaluka

  Kompanije koje prometuju na Međunarodnoj zračnoj luci Banjaluka, odnosno planirani letovi u ljetnoj sezoni letenja 2021:
  – Air Serbia: Beograd;
  – Wiz Air: Dortmund, Eindhoven, Baselom/Mulhouseom-Freiburgom, Malmo i Stockholm;
  – Ryanair: od 4. lipnja kreće linija Geteborg – Banja Luka – Geteborg, a od srpnja je planirano još šest destinacija i to za Berlin, Brisel „Charleroi“, Frankfurt „Hahn“, Milano „Bergamo“, Memingen i Beč
  – Air Montenegro: počev od 27.06.2021. godine će prometovati na liniji Tivat – Banja Luka – Tivat.

  Ovog ljeta počevši od 08.06.2021. godine uvode se charter letovi Antalija – Banja Luka – Antalija koje organizuje agencija Kontiki Travel.

  “Zračna luka Banja Luka je spremna za nove letove a u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za spriječavanje širenja virusa COVID 19. Nadamo se da će ubrzo uvjeti putovanja zbog aktualne pandemije biti olakšani te da ćemo, s kompanijama s kojima uspješno surađujemo, omogućiti mnogo putovanja prema cijelom Svijetu na radost građana i svih putnika”, rekla je Sanela Kasalović, glasnogovornica Zračne luke Banjaluka.

  Ryanair je najavio svoje prve letove sa Međunarodne zračne luke Tuzla – dvije nove linije za Baden-Baden i Düsseldorf-Weeze (Njemačka).

  Na obje rute letjeti će se dva puta tjedno do rujna 2021. godine, u sklopu Ryanairovog ljetnog reda letenja za Bosnu i Hercegovinu – piše N1.

  Podijeli objavu