Naslovnica KULTURA Predstavljanje knjige Blanke Matković i Stipe Pilića sutra u Mostaru

Predstavljanje knjige Blanke Matković i Stipe Pilića sutra u Mostaru

Podijeli objavu

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, Mostar – Galerija Katarine Kosače, 19.svibnja 2021. s početkom u 19,00 sati održat će se predstavljenje knjige Jasenovac i posljeratni Jasenovački logori: geostrateška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njenizna širenja prema zapadu izvrsnih znanstvenika Blanke Matković i Stipe Pilića.

Ova iznimno vrijedna knjiga koja je rezultat dugogodišnjeg istraživanja probudila je veliko zanimanje javnosti te s nestrpljenjem očekujemo autore koji će govoriti o nastajanju knjige, ali i o drugim temama koje su danas potrebne za rasvjetljavanje istine. Program će moderirati Anita Martinac, a organizator predstavljanja je Središte HSK za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH.

Od organizatora smo saznali da je riječ o knjizi tvrdog uveza na 640 stranica (uključujući fotografije, zemljovide i grafikone) koja obuhvaća razdoblje od početka 19. stoljeća do danas s naglaskom na Jasenovac i jasenovačke logore, odnosno njihovu ulogu u velikosrpskoj ideologiji i protuhrvatskoj propagandi. Cijena knjige u Bosni i Hercegovini je 40 KM. Osim nove knjige u ponudi će biti i neka ranije izdanja autora.

Predstavljanej knjige će se održati uz poštivanj eepidemioloških mjera i svi su dobro došli.

Podijeli objavu