Naslovnica CRNA KRONIKA Policijsko izvješće o evidentiranim događajima tijekom proteklih pet dana

Policijsko izvješće o evidentiranim događajima tijekom proteklih pet dana

Podijeli objavu

U vremenskom razdoblju od 30.4. do 4.5.2021. godine, iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 13 prijava; na području Mostara 5, na području Konjica 3, na području Čapljine 3, na području Prozor-Rame 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 7 prekršaja; na području Mostara 5, na području Konjica 1 i na području Čitluka 1.
Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 19 prometnih nesreća; na području Mostara 10, na području Čapljine 4, na području Konjica 3, na području Jablanice 1 i na području Stoca 1. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, jedna osoba ozlijede neutvrđenog stupnja, a pet osoba lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja MUP je izdvojio:

30.4.2021. godine, u 09,45 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti M6, u mjestu Potkosa. U nesreći su sudjelovali A.T. (1983) iz Opličića s vozilom marke Golf, J.P. (2001) iz Bobanova sela s vozilom marke Hyndai, M.M. (1958) iz Gacka s vozilom Škoda i parkirano vozilo marke Audi 80 vlasništvo A.G. (1985) iz Stoca. Ozlijede neutvrđenog stupnja zadobio je J.P. koji je nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Stolac upućen na CUM Mostar. Upoznat tužitelj, izvršen očevid.

30.4.2021. godine, u 10,00 sati, patrola policije PS Prozor-Rama je na kućnoj adresi, u mjestu Rumboci, pronašla i lišila slobode G.Z. (1993), te su istog doveli u prostorije Policijske postaje zbog osnovane sumnje da je na području Neuma izvršio KD „Krađe“. U vremenu od 13,30 do 14,30 sati po usmenoj naredbi Općinskog suda Konjic izvršen je pretres kuće i stambenih objekata koje koristi G.Z. o čemu je sačinjen zapisnik. G.Z. je nakon uzete izjave pušten kući. Poduzete sve potrebne mjere.

30.4.2021. godine u PS Mostar je prijavio vlasnik UO „Fola“ na trgu Musala da je pronašao inventar koji mu je otuđen tijekom noći. Patrola policije je od istog doznala da je pronašao stol i stolice koje su mu otuđili migranti, a iste je pronašao u napuštenom ruševnom objektu u ul. B.Fejića. Patrola policije je obišla objekt u kojemu nisu nikoga zatekli, a u objektu su uočili bicikl marke Centurion i dvije nosive „glave“ od auto CD-a marke Sony i Pioneer. Navedene stvari su pohranjene u DS/PS Centar, a o svemu su upoznati djelatnici Odjela krim. policije PU Mostar.

2.5.2021. godine, u 13,45 sati, dogodila se prometna nesreća u mjestu Borovice u kojoj je R.P. (1988) iz Sarajeva upravljajući motociklom marke Honda pao na kolnik pri čemu je zadobio teške tjelesne ozlijede. Nakon ukazane pomoći u Konjicu prevezen je na UKC Sarajevo. Upoznat tužitelj, izvršen očevid.

Podijeli objavu