Naslovnica GOSPODARSTVO Objavljeno koliko je gostiju bilo u Hrvatskoj za vikend: ‘Možemo biti zadovoljni’

  Objavljeno koliko je gostiju bilo u Hrvatskoj za vikend: ‘Možemo biti zadovoljni’

  Podijeli objavu

  Prema za sad dostupim podacima oko 50 tisuća turista provelo je praznički vikend u Hrvatskoj.

  Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić kaže kako mogu biti zadovoljni s brojkom od 50 tisuća turista:

  “Ovo je prvi vikend od kad smo premašili brojku od 50 tisuća turista u Hrvatskoj u ovoj godini i mislim da možemo biti zadovoljni, obzirom na usporedbu s prošlom godinom kad u ovo vrijeme uopće nismo imali turističkog prometa ili je on bio zanemariv. veseli podatak da preko 30 tisuća, od tih 50 tisuća su stranci i od kojih prednjače Slovenci, Njemci, Poljaci, dakle naša najvažnija tržišta i mislim da je ovo jedan pozitivan trend s obzirom, evo i danas, određeni trend pada broja zaraženih, a s druge strane rasta broja turista. Vjerujem da ćemo polako se približavajući se glavnoj turističkoj sezoni ipak ići u pozitivnom smjeru naprijed.” – piše RTL.hr.

  Kaže kako predviđaju da će značajniji turistički promet početi krajem ovog mjeseca: “Naravno, najveći turistički promet očekujemo u srpnju i kolovozu. Prema sadašnjim procjenama očekujemo da ćemo imati bolju turističku sezonu od prošle godine, ali valja napomenuti da je to ovisi prije svega o nama samima, o epidemiološkoj situaciji. Dakle trebamo sve odraditi još i mi sami da bismo smanjili broj zaraženih i da bi Hrvatska ponovno ušla u one zelene brojke odnosno zelenu zonu i da onda postanemo zaista sto posto spremni za prihvat turista i u ovoj turističkoj sezoni.”

  Podijeli objavu