Naslovnica CRNA KRONIKA Pola tona kokaina iz Ploča trebalo završiti u Hercegovini

Pola tona kokaina iz Ploča trebalo završiti u Hercegovini

Podijeli objavu

U tijeku je opsežna istraga policijskih agencija Hrvatske i Bosne i Hercegovine o zapljeni 500 kilograma kokaina koji je otkriven 30. ožujka u luci Ploče u kontejneru s bananama.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na narkotržištu iznosila bi 130 milijuna KM, ali po robu puna dva tjedna nitko nije došao, iako su istražitelji čekali danima kako bi naručitelje ove pošiljke uhvatili na djelu – piše Avaz.ba.

Kokain skriven po cijeloj dužini dna kontejnera, u “sendviču” lima, stigao je brodom iz Ekvadora, a sumnja se da su narkodileri imali doušnike u luci, ali i među carinicima koji su im dojavili za zapljenu.

Službeno je iz dubrovačke policije rečeno da je zaplijenjena droga bila namijenjena za distribuciju u susjednim državama, a ne za tržište Hrvatske.

Iako su prekjučer hrvatski mediji objavili, pozivajući se na policijske izvore, da trag vodi do firme s područja Tuzlanske županije, izvori „Avaza“ navode da tvrtka iz Tuzle koja je navodno naručila banane uopće ne postoji.

U cijeli slučaj uključeno je i Tužiteljstvo BiH, a odnedavno i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Neslužbeno se doznaje kako je kokain trebao završiti na području Hercegovine. Navodno, policija je namjerno pustila krivi trag u javnost kako bi se istragom utvrdila točna destinacija i dobilo na vremenu.

Sumnja se da je točno odredište šlepera s bananama u kojem je pronađeno 500 kilograma kokaina bio Široki Brijeg i da je zatim droga trebala biti dalje distribuirana.

Za sada nitko nije uhićen, ali, uz koordinaciju bh. i hrvatske strane, steže se obruč oko naručitelja kokaina.

Pitanje je samo do kojeg će se razine u narkolancu potezati odgovornost za to što 575 kilograma čistog kokaina nije donijelo milijunsku dobit, nego je završilo u rukama policije. ”Jutarnji list” jučer je naveo kako se zasad nitko od uhićenih u akcijama u protekla dva mjeseca ne dovodi u vezu s ovom pošiljkom droge, piše Avaz.ba.

Podijeli objavu