Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Nova destabilizacija vremena stiže nam za vikend

Nova destabilizacija vremena stiže nam za vikend

Podijeli objavu

Sljedećih dana se u većem dijelu regije očekuje daljnja stabilizacija vremena. Jedino će danas dosta oblaka biti na sjeveru i dijelu središnje Bosne gdje će biti povremene slabe kiše ponegdje i susnježice. U gorju se očekuje slab do umjeren snijeg.

Jutarnje temperature zraka u danima pred nama u Bosni, kopnenom dijelu Hrvatske, u Bosni, kretati će se od -5°C do 5°C, a najviše dnevne od 3°C do 12°C.

Na Jadranu i u Hercegovini jutarnje temperature zraka kretati će se od 1°C do 10°C, a najviše dnevne od 11°C do 18°C.

Puhat će umjerena do pojačana bura i sjeverozapadni vjetar.

Vikend pred nama ponovno donosi destabilizaciju atmosfere i povremenu kišu, u gorju susnježicu i snijeg ponajprije u subotu, dok bi nedjelja mogla biti povoljnija, barem privremeno.

Početak novoga tjedna donosi destabilizaciju atmosfere, tako da će biti nestabilno vrijeme povremeno s kišom, koja bi u mnogim dijelovima regije mogla biti obilna tijekom utorka i srijede. U gorju bi mogle pasti veće količine snijega.

Prema dostupnim prognozama temperaturnih odstupanja ni sljedeći tjedan ne donosi nam dugotrajno proljeće, a ni stabilizaciju vremena. Sve do kraja mjeseca nastavilo bi se relativno hladno vrijeme za ovo doba godine – stoji u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro.

 

Podijeli objavu