Naslovnica Obavijesti Hrvati iz SAD-a stipendiraju studente u Hrvatskoj i BiH

Hrvati iz SAD-a stipendiraju studente u Hrvatskoj i BiH

Podijeli objavu

Zaklada američkih Hrvata – Croatian Scholarship fund raspisala je natječaj za izbor novih stipendista u BiH i Hrvatskoj, koji će primati godišnju stipendiju u iznosu od 2 000 USD.

Zaklada će ovim stipendijama pomagati nadarene studente tijekom njihova cjelokupnog studija na jednom od sveučilišta u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, a prijaviti se mogu učenici koji ove godine završavaju srednju školu u ovim državama i imaju namjeru upisati preddiplomski studij. Uz to, važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje.

Stipendija će se uplaćivati u dva navrata godišnje po 1 000 USD, a može trajati i do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Za sudjelovanje u natječaju, zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja. Prijavnica i informacije o potrebnim dokumentima nalaze se OVDJE.

Podsjetimo da je Hrvatska školska zaklada – Croatian Scholarship fund, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Osnovana je 1989., a stipendira nadarene studente od 1993. Do sada je, zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade, diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima. Njezino geslo je Stvaranje lidera kroz obrazovanje, a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

J.P., KT / Nedjelja.ba

Podijeli objavu