Naslovnica GOSPODARSTVO Online trgovina Ananas uskoro i u BiH: U ponudi elektronika, odjeća, mali...

  Online trgovina Ananas uskoro i u BiH: U ponudi elektronika, odjeća, mali kućanski aparati…

  Podijeli objavu

  Delta Holding srpskog gospodarstvenika Miroslava Miškovića nedavno je najavila kako radi na razvoju e-commerce platforme, pod imenom Ananas, i da će ona biti aktivna već u prvom dijelu ove godine, a da će investicija u sljedećih pet godina u ovaj servis biti 100 milijuna eura.

  Rajko Mandić, generalni direktor platforme Ananas kaže kako su pripreme za pokretanje online trgovine počele prije skoro godinu dana. U razvoj su uključeni konzultanti iz Boston Consulting Group, zatim iskusni menadžeri iz velikih svjetskih online trgovina, kao što je bivši direktor logistike u Mercado Libre, najvećoj online trgovini u Južnoj Americi.

  Ananas će, kako je rekao, najprije biti dostupan korisnicima u Srbiji, nakon čega će se vrlo brzo pojaviti i na tržištima BiH, Crne Gore i Makedonije. Za kraj su ostavili tržišta Hrvatske i Slovenije.

  Kako najavljuje, korisnici će na Ananas platformi moći pronaći sve što im je potrebno – od elektronike, preko odeće i obuće, pa sve do alata i malih kućnih aparata.

  U ponudi će biti isključivo novi proizvodi, a prodavatelji su poduzeća, proizvođači i trgovci, za razliku od nekih online trgovina na kojima proizvode nude građani.

  Korisnici će imati mogućnost naručiti proizvode izravno iz Ananas Fullfilment centra, i na taj način će biti osiguran svjetski standard dostave.

  – Uvjereni smo kako će ova kombinacija pouzdanog prodavatelja, kvalitetne robe i najkvalitetnije isporuke koju će osigurati Ananas, zajedno dati udobnu, brzu i pouzdanu online kupovinu, kakva na našem tržištu još nije zaživjela – kaže Mandić.

  On je otkrio kako je jedna od inovacija koju Ananas uvodi na tržište Fulfillment Servis za prodavatelje.

  – Za one koji se odluče koristiti Ananas Fulfillment Servis (AFS), mi ćemo preuzeti skladištenje, pakiranje i dostavu robe do krajnjih kupaca. Prodavatelji će sami birati koliki dio asortimana žele imati u našem skladištu. Naš komercijalni tim će im biti od pomoći da naprave najbolji izbor – naglasio je.

  U vrlo konkurentnom okruženju, kao što je oblast e-trgovine, glavni aduti Ananasa će biti precizna i brza dostava, razvijena korisnička podrška, kvaliteta i veliki izbor ponuđene robe, kao i cjelokupno korisničko iskustvo, za koje u ovoj kompankji žele biti na razinu vodećih svjetskih online trgovaca, prenosi Manager.ba.

  Podijeli objavu