Naslovnica KOLUMNE Danas starta digitalna platorma Teatra Gavran

Danas starta digitalna platorma Teatra Gavran

Podijeli objavu

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske Teatar Gavran će od 13. ožujka na svojoj internetskoj stranici www.teatar-gavran.hr pokrenuti Digitalnu platformu.

„U vremenu kada kazalište nije dostupno ljudima ili je ograničeno dostupno zbog broja publike Digitalna platforma Teatra Gavran će postati online prostor u kojem ljubitelji teatarske umjetnosti mogu gledati predstave iz svojih domova, ali i informirati se o novostima vezanim uz teatarski život“ rekla je tim povodom organizaciona voditeljica Teatra GAVRAN Mladena Gavran.

Platforma će tijekom ovoga mjeseca učiniti dostupnima čak tri hit predstave u izvedbi Teatra GAVRAN. Riječ je o komedijama “Sladoled” i “Pivo”, te o lutkarskom igrokazu za djecu “Doktor od životinjica”. Autor sva tri teksta je Miro Gavran.

“Pivo” je nježna duhovita komedija o ocu i sinu kroz dugih šezdeset godina, u kojoj uloge tumače Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, dok režiju potpisuje Helena Buljan. Ova nagrađivana predstava svoju praizvedbu je imala prije šest godina, a još uvijek se na radost publike izvodi na kazališnim daskama, te je imala više od stotinu repriza.

“Sladoled” je komedija u kojoj Mladena Gavran i Ana Vilenica interpretiraju majku i kćerku u najdramatičnijim trenucima koje proživljavaju. Humor i emocije se na neobičan način isprepliću u priči kojom se oslikava odnos dvaju bliskih žena koje su istodobno i slične i različite. Ovu nagrađivanu predstavu režirao je Boris Svrtan. Imala je više od 150 repriza.

Predstave „Pivo“ i „Sladoled“ titlovane su na engleski, tako da će biti dostupne i gledateljima diljem svijeta koji ne razumiju hrvatski jezik.

Lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica” bez sumnje će razveseliti dječicu od tri do osam godina. U ordinaciju šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Predstavu je režirao Jakov Gavran koji je kreirao i izradio lutke, a nastupaju Luka Bjelica i Borna Galinović. Predstava je imala stotinjak repriznih izvedbi.

Digitalna platforma Teatra GAVRAN biti će dostupna na linku: www.teatar-gavran.hr/digitalna-platforma, u terminima kako slijedi:

  • 13.03.2021., subota, 20h, PIVO
  • 14.03.2021., nedjelja, 20h, SLADOLED
  • 19.03.2021., petak, 20h, PIVO
  • 20.03.2021., subota, 20h, SLADOLED
  • 21.03.2021., nedjelja, 11h, DOKTOR OD ŽIVOTINJICA
  • 28.03.2021., nedjelja, 11h, DOKTOR OD ŽIVOTINJICA

“Nakon izvođenja ovog ciklusa online predstava nastavit ćemo s praćenjem događanja na kazališnoj sceni te portretirati hrvatske glumce, redatelje, dramatičare, scenografe, kostimografe, glazbenike… a povremeno ćemo upoznati javnost i s recepcijom hrvatskog teatra u inozemstvu.” – poručuju iz Teatra Gavran.

Teatar Gavran je osnovan u Zagrebu prije devetnaest godina i nastoji izvoditi komunikativne i umjetnički uvjerljive predstave na kojima okuplja vrsne glumce, redatelje i suradnike. Ove tri predstave unatoč tome što će svaka od njih imati dva online prikazivanja u ovome mjesecu ostaju i nadalje na repertoaru ovog putujućeg teatra.

Podijeli objavu