Naslovnica KULTURA Brotnjak Mladen Bevanda izabran za predsjednika Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost...

Brotnjak Mladen Bevanda izabran za predsjednika Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u BiH

Podijeli objavu

Akademik Mladen Bevanda izabran je za predsjednika Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u Bosni i Hercegovini – piše Večernji List.

Mladen Bevanda rođen je 1940. godine u Biletićima, općina Čitluk. Završio je studij pedagogije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Na istom fakultetu pohađao je postdiplomski studij, odbranio magistarski rad i doktorsku disertaciju.

Na Filozofskom fakultetu je u stalnom radnom odnosu od 1992. Bio je šef Odsjeka za pedagogiju i vodio je postdiplomski studij. Radio je na fakultetima u Tuzli i Mostaru. Umirovljen je i izabran za preofessora emeritusa.

Objavio je četiri knjige te desetke članaka, osvrta i studija u različitim časopisima i glasilima. Član je uredništva časopisa: Lica, Opredjeljenaja, Stećak, Obrazovanje odraslih, Hrvatska misao, Suvremena pitanja. Urednik je Hrvatskog leksikona u BiH za oblast školstva i pedagogije.

Godine 2013. na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk dodijeljena mu je Godišnja nagrada za dugogodišnji društveno-politički rad i doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

Brotnjo.info

Podijeli objavu