Naslovnica GOSPODARSTVO Nema poskupljenja električne energije za potrošače Elektroprivrede HZHB

  Nema poskupljenja električne energije za potrošače Elektroprivrede HZHB

  Podijeli objavu

  Električna energija za potrošače Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne neće poskupjeti, poruka je koju je jasno uputio menadžment ove kompanije nakon informacija koje su se pojavile u javnosti, a prema kojima se zbog povećanja naknade za obnovljive izvore energije očekuje poskupljenje struje. No, za građane koji koriste usluge Elektroprivrede Herceg Bosne cijena energije ostaje ista, eksluzivno saznaje Večernji list.

  S druge strane, dobre su vijesti i kada je riječ o obračunavanju tarife, a što će svakako dovesti do ušteda u kućnom proračunu svake obitelji.

  Tekst se nastavlja ispod oglasa

  Naime, ranije su se promjene ljetnih i zimskih tarifnih stavova radile svakih šest mjeseci, no to je promijenjeno u korist potrošača na način da se ljetna (jeftinija) tarifa obračunava osam mjeseci, od 1. ožujka do 31. listopada, a zimska (skuplja) tarifa obračunava se četiri mjeseca, od 1. studenog do kraja veljače. Ovaj način obračuna ostaje i dalje, javlja Večernji list, a koje su još novosti iz Elektroprivrede HZ HB čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH u srijedu, 14. listopada.

  Večernji List

  Podijeli objavu