Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Društvo hrvatskih novinara: Sloboda medija je važna za izgradnju demokratskog društva

  Društvo hrvatskih novinara: Sloboda medija je važna za izgradnju demokratskog društva

  Podijeli objavu

  Uloga medija u društvu uvijek je bila važna i imala posebno mjesto. Informiranje, istina, pomoć, razvoj demokracije, objektivnost, obrazovanje… samo su dio misije koju svakodnevno rade tisuće i tisuće novinara diljem svijeta, pa tako i u BiH.

  Ovogodišnji Svjetski dan slobodan medija (3.svibnja) obilježava se u pandemiji koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet. U BiH su uz liječnike, policajce, humanitarce, volontere i mnoge druge koji su u ovim danima karantena i izolacije pučanstva na pomoći građanima i novinari koji s “prve crte” koronavirusa svakodnevno izvještavaju, prenose informacije, otkrivaju priče s terena, izlažu raznim opasnostima sebe i svoje obitelji kako bi vijest doprla do svakog bh. stanovnika.

  Pandemija koronavirusa negativne posljedice osim ekonomije i gospodarstva ostavlja i na medije. Suočeni su s problemima, mnogi na rubu opstanka i upitne budućnosti nakon prestanka pandemije mediji u BiH trebaju pomoć. Trebaju podršku svih u BiH, svih institucija kako bi mogli svoj posao i dalje obavljati na profesionalan način i razvijati medije u kojima rade.

  Sloboda medija je važna za izgradnju demokratskog društva i BiH u cjelini. Zajedno možemo pomoći da BiH u budućnosti bude zemlja prosperiteta i jednakih prava za sve koji u njoj žive, poticati pozitivne priče i primjere koji će potaknuti ostanak i oporavak svih sfera života nakon pandemije koronavirusa.

  Svim kolegama koji rade u medijima čestitamo današnji Svjetski dan slobode medija.

  Društvo hrvatskih novinara u BiH

  Podijeli objavu