Naslovnica GOSPODARSTVO VIDEO Primorac: U travnju se očekuje pad prihoda u turizmu od 100%

  VIDEO Primorac: U travnju se očekuje pad prihoda u turizmu od 100%

  Podijeli objavu

  Godišnji prihodi od turizma u BiH iznose milijaradu i pol maraka, a u ovom trećem mjesecu prihodi su nam pali za 90 posto, dok će u travnju pasti za 100 posto, izjavio je Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klasetra Hercegovine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

  Gostujući u emisiji “Iz prve ruke-Covid 19” RTV Herceg Bosne, Primorac je kazao kako se boji da će u travnju prihodi od turizma pasti sto posto.

  Od države turističko-ugostiteljski sektor među ostalim traži odgađanje plaćanja poreza i doprinosa u razdoblju dok traje kriza izazvana koronavirusom, te pomjeranje plaćanja PDV-a s desetog na zadnji dan mjeseca za prethodni mjesec, kao i oslobađanje plaćanja poreza na dobit.

  -Ukoliko ova kriza ne bude trajala duže od dva, tri mjeseca, ja se nadam da ćemo u glavnoj turističkoj sezoni imati turista i prihoda od turizma koji će nam omogućiti da turistički sektor pokrije ove minuse iz predsezone i bude na kraju godine na pozitivnoj nuli, kazao je Primorac.

  Po njegovim riječima inozemne turističke agencije otkazale su dolaske za ožujak, travanj i početak svibnja, no ne i za glavnu turističku sezonu. Čak je jedna turska turistička agencija najavila dolazak turističkih grupa u svibnju u Hercegovinu.

  Hoteli, moteli, restorani su zatvoreni. Jedan dio poslodavaca je uposlenike, koji su sada kod svojih kuća, poslao na godišnji odmor, a sigurno je da će u narednom razdoblju biti i otuštanja, kazao je Primorac.

  HMS.ba

  Podijeli objavu