Naslovnica GOSPODARSTVO Skupština 17. siječnja: Aluminij će zaključiti ugovor s M.T. Abraham Group

  Skupština 17. siječnja: Aluminij će zaključiti ugovor s M.T. Abraham Group

  Podijeli objavu

  Na web stranici Alumija d.d. Mostar objavljena je obavijest o sazivanju izvanredne Skupštine dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar za petak 17. siječnja 2020. godine

  Na predloženom dnevnom redu pod točkom broj tri nalazi se ‘Donošenje odluke o zaključenju ugovora o zakupu imovine društva Aluminij d.d. Mostar sa društvom M.T. Abraham Group S.A.’.

  Krajem protekle godine iz M.T. Abraham Group, koja želi ponovno pokrenuti proizvodnju u Aluminiju, za Večernji list su rekli:

  -Naš primarni cilj je reaktivirati i stabilizirati postojeću ljevaonicu, uvesti novu operativnu učinkovitost, otvoriti novu modernu liniju proizvodnje i poboljšati prakse upravljanja koje će osigurati dugoročnu stabilnost i profitabilnost, pokazujući tako još jednom Bosnu i Hercegovinu kao regionalnog i svjetskog proizvođača i izvoznika aluminija. Tvornica izravno i neizravno utječe na više od 15.000 radnih mjesta u regiji. Naše znanje i kapitalna ulaganja izravno i neizravno povećavaju stopu zaposlenosti u cijeloj regiji.

  Pokretanjem proizvodnje u tvornici Ljevaonici i nadogradnje tvornice odmah nakon potpisivanja ugovora o zakupu ovisi o isporuci potrebnih sirovina u skladu s predloženim rasporedom. Prvi korak je bez daljnjeg odgađanja kako bi se osigurali znanje i iskustvo komptentnih zaposlenika. Povećanje broja zaposlenih u drugoj godini bit će rezultat kapitalnih ulaganja u novu peć za proizvodnju u tvornici Ljevaonice. Želimo osigurati visoku kvalitetu proizvoda i podržati nove proizvodne linije prema zahtjevima kupaca Aluminija. Osigurani su ugovori s ključnim dobavljačima i kupcima, kao i dovođenje novih kupaca kako bi se osigurala stabilnost. Od vitalnog je značaja da uspostavimo zavidne industrijske kapacitete u BiH i povećamo izvoz i prihode do novih rekorda.

  Treba napomenuti da će bivši zaposlenici Aluminija imati prioritet prilikom zapošljavanja. Nadogradnja amperaže na kojoj radi Alektroliza povećavat će proizvodnju aluminija za 95 kg po ćeliji dnevno. To je ekvivalent ukupnom povećanju godišnje proizvodnje aluminija od 7% s izravnim utjecajem na krajnju proizvodnju i izvoz. Povećanje proizvodnje stvorit će naprednije linije, što će na kraju dovesti do veće mogućnosti zapošljavanja.

  Industrija aluminija u Bosni i Hercegovini ključni je element proizvodne baze i stabilnosti zaposlenosti u ovoj regiji. Snažan, lagan s mogućnosti recikliranja, aluminij je materijal koji je jedinstven za potrebe i izazove 21. stoljeća. Od zahtjeva za učinkovitija vozila s obzirom na potrošnju do zelenih proizvoda za gradnju, do održivog pakiranja, aluminij je dobro pozicioniran na svjetskim tržištima. Vjerujemo da će te karakteristike i dalje imati svoje prednosti na tržištu.

   

   

  Podijeli objavu