Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Snijega ni na vidiku: Evo kad bi moglo doći do značajnije promjene...

Snijega ni na vidiku: Evo kad bi moglo doći do značajnije promjene vremena

Podijeli objavu

Stabilna anticiklona i u nekoliko sljedećih dana podržavat će nad našom regijom relativno suho i uz sunčana razdoblja stabilno vrijeme. Pri tome će noći jutra i dalje biti hladni, tako da će osobito u Bosni i kopnenoj Hrvatskoj postojati uvjeti za jutarnju maglu i mraz.

U subotu se očekuje prolazno naoblačenje uz rijetku mogućnost za malo kiše, uglavnom ponegdje u Bosni, središnjoj i istočnoj Hrvatskoj – piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Sljedećih dana puhat će uglavnom slab vjetar sjeverozapadnih zapadnih i jugozapadnih smjerova. U petak na Jadranu i Hercegovini vjetar u okretanju nakratko na južne i jugozapadne smjerove, dok će tijekom subote i nedjelje zapuhati umjerena, povremeno jaka bura i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnje temperature zraka u Bosni i na kopnu Hrvatske kretat će se od -12°C do 3°C, a najviše dnevne od -3°C do 5°C. Na Jadranu i Hercegovini temperature će se kretati od -2°C do 9°C, a najviše dnevne od 6°C do 13°C.

Prva polovica siječnja proteći će u znaku normalnoga ili hladnijeg vremena u našoj regiji, dok će po pitanju oborina vrijeme biti sušnije nego je uobičajeno.

Kako se sada čini ozbiljnog naleta zime kao ni ozbiljnijih oborina nema do treće dekade ovog mjeseca, onda bi se ipak vremenska slika nad našim dijelom Europe mogla mijenjati – piše u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Podijeli objavu