Naslovnica Najave Prometno-preventivna akcija “Počela je školska godina” održat će se i u Čitluku

Prometno-preventivna akcija “Počela je školska godina” održat će se i u Čitluku

Podijeli objavu

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBIH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom «Počela je školska godina».

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije izradili smo prigodne letke za vozače i učenike, kojima želimo upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

Ova akcija će se provesti u Čitluku 16. rujna u vremenu od 11:30 do 13:30 sati u Ulici Kralja Tomislava (ispred Osnovne škole fra Didaka Buntića).

Brotnjo.info

Podijeli objavu