Naslovnica SPORT Za Brotnjaka Marka Pervana zainteresirano nekoliko europskih klubova

Za Brotnjaka Marka Pervana zainteresirano nekoliko europskih klubova

Podijeli objavu

Marko Pervan, 22-godišnji veznjak, bivši nogometaš hrvatskog prvoligaša HNK Osijek, svojim odličnim igrama u dresu bugarskog Botev Plovdiva navodno je natjerao skaute nekoliko europskih klubova da upravo njegovo ime upišu u svoje bilježnice.

Ovaj nogometaš oduševljava na početku sezone utakmica za novi klub u Bugarskoj te je ostvario učinak od tri pogotka i tri asistencije. Praktički je sam odlučio dvije prvenstvene utakmice.

Njegovu klubu ne ide najbolje ovoj sezoni, a u osam susreta prikupili su tek devet bodova, ali mladi veznjak već je opravdao epitet pojačanja. Čak se govorkalo kako je ovaj nogometaš blizu pozivu u reprezentaciju BiH (ima dvojno državljanstvo).

Rođeni Čitlučanin je u NK Međugorje počeo trenirati s ocem, trenerom i bivšim nogometašem. Pervan je 2010. otišao preko granice, u obližnji Metković, prije nego što je prešao u Jadransku akademiju iz Splita. Pervan se 2012. pridružio omladinskoj školi RNK Split.

Svoju je profesionalnu karijeru započeo u RNK Split u 1. HNL 2014. godine. Nakon dviju sezona s tim klubom, koji je uključivao i posudbe kod NK Imotski i HNK Šibenik, prešao je u vinkovačku Cibaliju. Pervan je u veljači 2018. premješten u NK Osijek, da bi pola sezone u 2019. bio na posudbi u albanskom Skenderbeu.

Nakon svojevrsnog lutanja po klubovima spomenuti je vezni nogometaš pronašao klub u kojem je odmah dobio priliku za dokazivanje i dodatnu afirmaciju. U posljednjem je prijelaznom roku prešao u bugarski Botev iz Plovdiva.

Nastupao je na sedam prvenstvenih utakmica te je već prikupio pristojnu minutažu. Ostaje vidjeti kako će se dalje razvijati karijera mladog nogometaša.

Podijeli objavu