Naslovnica CRNA KRONIKA Predstava za malu djecu: Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Predstava za malu djecu: Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Podijeli objavu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i zbog pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv Ivice Todorića te još tri osobe, među kojima je dvoje hrvatskih državljana i jedna austrijska državljanka. 

Navodi se kako je podignuta optužnica zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i zbog pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju

– Prvookrivljeniku, kao predsjedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljeniku, kao izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna. Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Državno odvjetništvo na teret stavljaju da je četvrtookrivljenica pomagala izdavanjem računa prvookrivljeniku i drugookrivljeniku na ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge.

– Trećeokrivljenici, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili drugookrivljenik i trećeokrivljenica, navodi se u priopćenju.

Večernji List

Podijeli objavu