Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Vladika koji je zatražio oprost Dubrovčana odlazi iz Hercegovine

  Vladika koji je zatražio oprost Dubrovčana odlazi iz Hercegovine

  Brotnjo.info

  Podijeli objavu

  Vadika zahumsko-hercegovački Grigorije Đurić odlazi iz Hercegovine. Odlučeno je to na netom završenom proljetnom zasjedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve.

  Đurić je na upravljanje dobio Eparhiju frankfurtsku i sve Njemačke, a na njegovo mjesto imenovan je monah manastira Tvrdoš u Trebinju otac Dimitrije.

  Episkop Grigorije rekao je da svoju sadašnju eparhiju može napustiti jer je u besprijekornom stanju, tako da svom nasljedniku neće ostaviti težak teret.

  Grigorije 2012. godine zatražio oprost Dubrovčana

  Na prvom poslijeratnom molitvenom susretu  za jedinstvo kršćana koji se početkom 2012. godine dogodio u Dubrovniku vladika Grigorije je rekao:

  “Ni jednoga trenutka ne zaboravljam koliko je ozbiljan izazov i kakvu odgovornost nosi svaka izgovorena riječ. Svjestan njene težine i smisla ja ću je izgovoriti pred vama. A ta riječ glasi: oprostite. Trebamo govoriti uvijek i iznova: oprosti nam, Bože, grijehe naše. Večeras, na ovom svetom mjestu, u ovoj prelijepoj katedrali i u ovom čudesnom gradu, imam potrebu, kao kršćanin i episkop izgovoriti ovu kršćansku riječ – oprostite.”

  Podijeli objavu