Naslovnica POLITIKA Sutra okrugli stol i susret s federalnom ministricom turizma i okoliša dr....

Sutra okrugli stol i susret s federalnom ministricom turizma i okoliša dr. sc. Editom Đapo

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Za razvoj sektora turizma i ugostiteljstva na području Hercegovine iznimno je važno da se okupe i zajednički promišljaju najupućenije i najodgovornije osobe i predstavnici institucija i organizacija, kao i oni kojima je stalo da se oba ova sektora razvijaju puno brže i kvalitetnije nego dosad.

Ozbiljnog razvoja nema bez strateškog pristupa a zrele strategije nema bez znanstvenog i stručnog pristupa, pa se stoga Sveučilište Hercegovina opredijelilo da svoje resurse angažira kroz dijalog s predstavnicima struke i tržišta rada u sektoru turizma, kao i nadležnih tijela koja reguliraju ovo područje, a sve u svrhu kvalitetnije analize i inoviranja studijskih programa koji proizvode kadrove za sektor turizma.

Sukladno tome, Centar za istraživanja, edukaciju, razvoj i izobrazbu – CIERI Sveučilišta Hercegovina poziva Vas na okrugli stol pod nazivom Izmjena zakonskog  okvira  kao  preduvjet snažnom  razvoju  turizma  u Federaciji  Bosne  i  Hercegovine.

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo, kao gošća predavačica, sa svojim suradnicima će prezentirati prijedloge zakonskih rješenja nakon čega će biti upriličena rasprava o mogućim pravcima razvoja, o aktualnim problemima u sektoru turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva kao i o načinima na koji akademska zajednica može adekvatno odgovoriti razvoju struke i potrebama na tržištu rada kroz svoje programe.

Okrugli stol bit će održan u petak, 11. svibnja 2018. u konferencijskoj dvorani Sveučilišta Hercegovina, na Fakultetu društvenih znanosti dr. Milenka Brkića, u Bijakovićima, Kraljice mira 3A, 88266 Međugorje, s početkom u 12 sati.

Pozivamo Vas da sudjelujete u radu okruglog stola i na taj način pridonesete kvalitetnijem radu i komunikaciji među zainteresiranim stranama, tijelima i uredima pri lokalnim zajednicama, općinama i gradovima, turističkim zajednicama, razvojnim agencijama, obrazovnim ustanovama, strukovnim udrugama te nadležnim ministarstvima i drugim tijelima javne uprave, kao i samim gospodarskim društvima iz sektora turizma.

Inicijativa Sveučilišta Hercegovina usmjerena je na mogućnost izrade potrebne strategije u sektoru turizma kao i na potporu obrazovnim strukturama koji će ujednačiti standarde i inovirati i uskladiti svoje programe s tržištem rada.

Tekstove prijedloga/nacrta zakona možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva:

Prijedloge Zakona o turizmu i Zakona o boravišnoj pristojbi/taksi Federacije BiH možete vidjeti na ovom linku, a prijedlog Zakona o ugostiteljstvu na ovom linku.

Podijeli objavu