Naslovnica POLITIKA Ravnateljica Agencije za regionalni razvitak Republike Hrvatske u radnom posjetu Vladi HNŽ

Ravnateljica Agencije za regionalni razvitak Republike Hrvatske u radnom posjetu Vladi HNŽ

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se sa Stellom Arneri, ravnateljicom Agencije za regionalni razvitak Republike Hrvatske.

Teme razgovora bile su mogućnosti suradnje s fokusom na INTERREG IPA Program prekogranične suradnje Republika Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020, te programe transnacionalne suradnje INTERREG Mediteran i Dunav 2014.-2020.

Predsjednik Herceg upoznao je ravnateljicu Arneri s prioritetima u radu Vlade HNŽ, ističući  posvećenost procesu europskih integriranja i regionalne suradnje uz bolje korištenje predpristupnih fondova EU. Na poseban način naglasio je strateške i prioritetne ciljeve definirane u Strategiji razvitka HNŽ, među kojima je podizanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poljoprivrede i turizma, te održivo gospodarenje okolišem, prostorom, prirodnim i infrastrukturnim resursima. Također, uz ostale, istaknuo je nekoliko najbitnijih infrastrukturnih projekata od iznimnog značaja kako za HNŽ tako i za susjedne županije u RH.

Ravnateljica Arneri govorila je o u radu Agencije, koja je, uz ostalo, i Upravljačko tijelo INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Republika Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020. Naglasila je kako će uskoro, u sklopu tog Programa, biti raspisan drugi javni poziv, pozvavši institucije HNŽ da se, u suradnji s partnerima iz RH i Crne Gore, prijave s prijedlozima projekata od zajedničkoga interesa. Također, zahvalila je predsjedniku Hercegu na potpori u organiziranju današnje radionice o mogućnostima suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz programe Europske teritorijalne suradnje, koja će biti održana u suradnji s Centrom za europske integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH,  te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU RH.

Predsjednik Herceg i ravnateljica Arneri izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom istaknuvši obostranu spremnost za njezinim osnaživanjem.

Podijeli objavu