Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Za bezbrižan doček Nove godine pobrinut se policija, specijalci, krim-inspektori…

  Za bezbrižan doček Nove godine pobrinut se policija, specijalci, krim-inspektori…

  Podijeli objavu

  Pripreme za doček Nove godine na otvorenom u Mostaru privode se kraju, a posebna pažnja usmjerena je na sigurnost građana.

  Na konferenciji za novinare glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ljudevit Marić, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Petar Jurić te glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac predstavili su mjere sigurnosti koje se poduzimaju.

  Policijska uprava Mostar uradila je sigurnosnu prosudbu, na temelju koje je napravljen plan osiguranja, kazao je glasnogovornik Marić. Dodao je kako je cilj plana stvoriti uvjete kako bi se festival na šetnici Nikole Šubića Zrinskog održao bez narušavanja javnog reda i mira te drugih incidenata. Planom je predviđen KDZ pregled, u okviru kojeg će biti prekontroliran teren na kojem će biti održan festivalm piše Bljesak.info.

  Na osiguranju će biti angažirana redarska služba, policajci Policijske postaje Mostar – centar i cijela specijalna jedinica.

  Osiguranje će se odraditi po dubini, i to oko samog platoa gdje će biti koncert, parka prema Rondou te prema bivšoj robnoj kući Hit, kazao je Marić, dodavši kako će biti angažirani i krim. inspektori i policijski službenici u civilu koji će biti među gostima, kako bi u svakom trenutku mogli reagirati.

  Na mjestu događaja bit će angažirani i vatrogasci.

  ”Profesionalna vatrogasna postrojba Grada Mostara osigurat će jedno vatrogasno vozilo s posadom koja će u dva dana događanja biti prisutna neposredno pored bine, a pored toga, cijela postrojba je u pripravnosti 24 sata i ne očekujemo nikakve probleme”, rekao je zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Petar Jurić.

  Hitna medicinska pomoć radit će u punom kapacitetu, a jedno vozilo bit će na terenu i osiguravat će manifestaciju dočeka Nove godine na otvorenom, najavila je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

  ”Preostali medicinski timovi bit će na raspolaganju u slučaju, ako se za time ukaže potreba. Želimo da novogodišnja noć protekne u što većem miru i sa što manje intervencija”, dodala je Popovac.

  Iz Doma zdravlja Mostar apelirali su na građane da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih građana, da umjereno konzumiraju alkoholna pića, sigurnije barataju s pirotehničkim sredstvima i ne sjedaju za volan u alkoholiziranom stanju.

  Inače, prvi put nakon deset godina mostarska Gradska uprava odlučila je izdvojiti 80.000 maraka iz gradskog proračuna te organizirati javni doček Nove godine u najvećem gradu u Hercegovini.

  Predviđen je dvodnevni program, a nastupit će Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Maler Ego, Sinergija, Tale Quale, Floridus, Smooth Groove i mnogi drugi.