Naslovnica CRNA KRONIKA Pošlo momče u vojsku: SIPA uhitila Sarajliju koji se namjeravao pridružiti ISIL-u

Pošlo momče u vojsku: SIPA uhitila Sarajliju koji se namjeravao pridružiti ISIL-u

Podijeli objavu

Bh. državljanin Amir Haskić uhićen je jučer u blizini Sarajeva zbog sumnje da je planirao odlazak u Siriju, gdje bi se priključio Islamskoj državi, doznaje Žurnal.

Pripadnici SIPA-e pretresli su objekte koje je koristio uhićeni Haskić. Prema informacijama Žurnala, on je posljednja dva mjeseca pokušavao pronaći osobe koje će ga prebaciti na teritorij Sirije, gdje bi se priključio terorističkim organizacijama. Ipak, njegove namjere razotkrili su službenici OSA-e i SIPA-e  koji su o svemu izvjestili Tužiteljstvo BiH.

Ovo je drugi pokušaj odlaska bh državljanina na ratište u Siriju u posljednje dvije godine. U lipnju ove godine je na teritorij Sirije pokušao otići Enes Mešić, koji je već ranije osuđen zbog ratovanja pod zastavama terorističkih organizacija. Tijekom prethodnih godina, najmanje 160 vojno sposobnih bh. državljana bilo je na teritoriju Sirije i  Iraka, gdje su se borili pod zastavama ISIL-a i terorističke skupine Al Nusra. Najmanje njih 50 je poginulo prije službenog sloma ISIL-a.

IZVORPoskok.info
Podijeli objavu