Naslovnica CRNA KRONIKA Policijsko izvješće MUP-a HNŽ: Iza nas je buran vikend

Policijsko izvješće MUP-a HNŽ: Iza nas je buran vikend

Podijeli objavu

Tijekom protekla tri dana iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 26  prijava (na području Mostara 13, na području Čapljine 6, na području Čitluka 2, na području  Konjica 3, na području Stoca 1 i na području Rame1).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirana su četiri prekršaja i to na području Mostara 2 i na području Konjica 2.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 17  prometnih nezgoda i to na području Mostara 12, na području Čapljine 2, na području Konjica 2 i na području Jablanice 1 u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja MUP je izdvojio:

20.10.2017.godine u 17,05 sati PU Mostar je obaviještena da su navijači FK „Igman“ iz Konjica napadnuti od strane NN osoba na magistralnoj cesti  M-17 u neposrednoj blizini BC „Hifa“ , na način što su NN osobe bacile dva topovska udara na vozilo „Ford Tranzit“ kojom prilikom su na istom pukla stakla i oštećena zadnja vrata. Na licu mjesta izvršen je očevid a o svemu je upoznat Odjel krim. policije.

U noći 21/22.10.2017.godine u 02,45 sati u PU Čapljina obratio se J.J.(1980) iz Čapljine i prijavio da je počinio ubojstvo nad čovjekom ispred katoličke crkve u gradu. Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije koji su zatekli prijavitelja i lišili ga slobode. Na mjesto događaja izašli su i djelatnici Hitne pomoći gdje je dežurna lječnica konstatirala smrt, a utvrđeno je da je ubijeni A.H.(1980) iz Čapljine. O svemu je upoznat tužitelj , Odjel krim. policije te djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ koji su izvršili očevid.

22.10.2017.godine u 20,20 sati PU Mostar je obaviještena da je od strane pet NN maskiranih osoba počinjeno  razbojstvo u TC „Robot“ . Na lice mjesta izašli su djelatnici policije te je utvrđeno da su NN osobe uz prijetnju vatrenim oružjem od djelatnika tražili da ih odvedu do sefa odakle su otuđili neutvrđenu količinu novca. Upoznate sve policijske patrole na terenu kao i Odjel krim. policije koji poduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela.