Naslovnica GOSPODARSTVO Radnik na građevini zaradi 552, a u osiguranju 1482 KM

  Radnik na građevini zaradi 552, a u osiguranju 1482 KM

  Podijeli objavu

  Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Bosni i Hercegovini u travnju iznosila je 839 konvertibilnih maraka i nominalno je veća za jedan posto u odnosu na travanj prošle godine te niža za 1,7 posto u odnosu na prosinac lani.

  Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, najniža prosječna neto plaća od 525 konvertibilnih maraka bila je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i posluživanja hrane.

  U građevinarstvu je iznosila 552 konvertibilne marke, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 554 konvertibilne marke.

  U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u travnju iznosila je 1482 konvertibilne marke, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1303 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1216 konvertibilnih maraka.

  Prosječna bruto plaća u Bosni i Hercegovini u travnju iznosila je 1302 KM i nominalno je niža za 1,8 posto u odnosu na prosinac 2016. godine te viša za jedan posto u odnosu na travanj lani.

  IZVORVecernji.ba
  Podijeli objavu