Naslovnica SPORT NK Ljuti Dolac vraća staro ime

NK Ljuti Dolac vraća staro ime

Podijeli objavu

Ljuti Dolac je, po mišljenju mnogih, “najnogometnije selo” u širokobriješkoj općini. Pravdaju to svojim rezultatima, od kojih su posebno ponosni na one na općinskom natjecanju Liga mjesnih zajednica.

Bivši savezni sudac, instruktor i kontrolor suđenja Ante Peko zajedno je sa skupinom aktivista 1980. godine utemeljio NK Ljuti Dolac (današnji NK Blato koji radi s mladim kategorijama). Godinama je Peko bio predsjednik kluba koji je u ono vrijeme uspio dogurati i do respektabilne hercegovačke zone.

U čast toga kluba Peko je nedavno napisao himnu za koju se nada kako će je uglazbiti mjesni pjevač Ine Tadić. Dijelove himne objavili smo uz tekst, a Peko je najavio neke nove planove za ovaj klub.

– Nastojat ću zajedno s ostalim ljubiteljima nogometa iz Ljutog Doca na blagdan svete Ane pokrenuti aktivniji rad u klubu, okupiti momčad koja će se natjecati i u seniorskoj konkurenciji. Cilj nam je opet vratiti staro ime Ljuti Dolac. Nadam se kako ćemo dobiti podršku u radu, kazao nam je bivši nogometni djelatnik.

Peko je u svoje vrijeme bio nadomak i A liste 1. savezne lige Jugoslavije. Zaustavila ga je ozljeda na testiranju. Teško se uklapao u dnevna bh. nogometna zbivanja. Još 2004. je glavnom sucu na susretu Olimpik – Velež dao jedinicu. Olimpik se tada spašavao u 1. ligi FBiH i Velež je na tom susretu grubo oštećen. Pekina je ocjena poništena, a on je, revoltiran zbog toga, napustio nogomet. Sada kao umirovljenik želi opet dati doprinos svom omiljenom klubu.

IZVORVecernji.ba
Podijeli objavu