Naslovnica GOSPODARSTVO Novi turistički adut Makarske: Dogovorena gradnja novog hotela lti Romana

  Novi turistički adut Makarske: Dogovorena gradnja novog hotela lti Romana

  Podijeli objavu
  Potpisnici ugovora (s lijeva na desno) partneri i vlasnik Romana d.o.o., Der Touristik Hotels (DTH) i DER Touristik Köln; Morana Golubić iz, Golubić & Partneri odvjetničko društvo Robert Sulić, Rolf Krahl CFO DTH; Žara Malić predsjednik uprave Romana d.o.o.; Christian Grage CEO DTH, Marinko Sulić, Michael Kunkel Der Touristik Köln i Gordana Golubić iz Golubić & Partneri odvjetničko društvo

  Potpisivanjem menadžerskog ugovora između grupe DER Touristik Hotels (DTH)i društva Romana d.o.o., dogovoren je početak gradnje hotela lti Romana Makarska s četiri plus zvjezdice, prvog hotela brenda lti u Hrvatskoj.

  Grupa DER Touristik Hotels (DTH) preuzet će upravljanje novoizgrađenim hotelom, dok ukupna vrijednost investicije društva Romana d.o.o. iznosi 50 milijuna EUR, piše portal Makarska Post.

  Objekt s 267 soba nalazi se 60-ak kilometara južno od Splita, gdje prekrasne plaže, tirkizno plavo more i gorski masiv Biokovo u zaleđu čine makarsku regiju omiljenim turističkim odredištem za strane i domaće goste. Otvorenje hotela s četiri plus zvjezdice planirano je za lipanj 2018. godine. Hotel lti Romana Makarska će se moći rezervirati preko turoperatora ITS, JahnReisen i Dertour.

  Oko 70 posto svih soba u hotelu lti Romana Makarska ima pogled na more, u što se ubrajaju sve obiteljske sobe i apartmani kao i 120 od ukupno 208 dvokrevetnih soba.

  Kompleks će biti putokaz u našem strateškom razvoju i bit će demonstrativni projekt po kvaliteti i operativnim standardima ivan hrvatskih granica raduje se Christian Grage, CEO & direktor grupe DTH.

  Potpisom ugovora o upravljanju mi već sada u fazi projektiranja i kasnije u fazi izgradnje imamo veći utjecaj i možemo pravodobno unijeti našu stručnost nastavlja Grage. Rolf Krahl, CFO DER Touristik Hotels dopunjuje:

  Cilj da se s partnerima uđe u usku i dugoročnu suradnju ovdje je uspio.

  Iz Uprava društva Romana d.o.o. istaknuli su sljedeće:

  Dugo smo radili na objektu koji bi podigao turističku ponudu Makarske na višu razinu i drago nam je da smo u DER Touristik Grupi našli pouzdanog partnera za ostvarenje tih planova. Ova vrijedna investicija omogućit će zapošljavanje 200 radnika, a dodatnim kapacitetima omogućava se i produljenje sezone, prvenstveno kroz zdravstveni i sportski turizam.