Naslovnica GOSPODARSTVO U sportskom duhu: HT ERONET uz Malonogometnu ligu Hercegovine

  U sportskom duhu: HT ERONET uz Malonogometnu ligu Hercegovine

  Podijeli objavu

  Izaslanstvo Sportske udruge „Liga Hercegovine“ – predsjednik Ivan Zeljko, član UO Milorad Prusina i predstavnik glavnog medijskog pokrovitelja Večernjeg lista BiH Matej Damjanović, posjetili su HT ERONET gdje ih je primio predsjednik Uprave Vilim Primorac sa suradnicima.

  Razgovarano je o potpori ove tvrtke Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica Hercegovine, koja traje od početka srpnja do konca kolovoza, kada će se pobjednici svih deset općinskih malonogometnih liga okupiti na završnom turniru u Širokom Brijegu.

  Prema riječima predsjednika Udruge Ivana Zeljke,  u svakoj se općini natječe prosječno 20-tak ekipa, na terenu je aktivnih oko 2.000 igrača…

  „Naša udruga registrirana je koncem 2015. godine. Nastavila je rad i djelovanje dosadašnje Međužupanijske koordinacije, koja je okupljala predstavnike deset organizatora tradicionalnih općinskih malonogometnih liga i turnira u Mostaru, Čapljini, Čitluku, Stocu, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju, Grudama, Tomislavgradu i Livnu. Isti su organizatori općinskih malonogometnih liga-turnira bili i uspješni organizatori i domaćini i dvanaest do sada održanih završnih turnira pobjednika općinskih malonogometnih liga, počevši od prvog turnira u Ljubuškom 2005. godine do prošlogodišnjeg završnog turnira, održanog u MZ Krehin Gradac u općini Čitluk. U međuvremenu su domaćini i organizatori redom bile općine: Čitluk, Široki Brijeg, Posušje, Grude, Mostar, Čapljina, Stolac, Livno, Tomislavgrad i Ljubuški.

  Općinski malonogometni turniri-lige i završni turniri pobjednika ovih liga okupljaju veliki broj gledatelja tih događaja – više od 200.000 svake godine, kao i ostalih osoba uključenih na različite načine u ovaj projekt. Na taj način ove lige i završni turnir predstavljaju praktičnu afirmaciju svekolikog društvenog, a napose sportskog duha. Radimo na tome da od iduće godine uključimo i Neum i Ramu“, kazao je Zeljko.

  Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac pohvalio je projekt te obećao potporu i ove godine.

  „Vaš projekt koji traje već, evo trinaest godina, vrijedan je svake pohvale i priznanja. Ova liga na najbolji mogući način promovira sport, sportski duh, druženje te  ima izniman odjek u lokalnoj zajednici. Drago nam je što i ove godine možemo dati naš doprinos, želimo vam mnogo sreće i uspjeha u organizaciji općinskih, kao i završnog turnira i nadam se da se vidimo, u društvu najboljih, na velikoj završnici u Širokom Brijegu“, kazao je Primorac.

   

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu