Naslovnica CRKVA UOČNICA 36. OBLJETNICE GOSPINIH UKAZANJA Sutra na blagdan sv. Ivana Krstitelja hodnja...

UOČNICA 36. OBLJETNICE GOSPINIH UKAZANJA Sutra na blagdan sv. Ivana Krstitelja hodnja mira od Humca do Međugorja

Podijeli objavu
Foto: Digital Foto Video Studio ĐANI

Trideset i šesta obljetnica Gospinih ukazanja svečano će se u molitvi, euharistijskim slavljima i pjesmi proslaviti u subotu i nedjelju 24. i 25. lipnja u svetištu Kraljice Mira u Međugorju.

U subotu, 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, je Uočnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Hodočasnički putevi ovog vikenda u Međugorje će dovesti desetine tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta. No, najveći broj njih očekuje se iz BiH, Hrvatske i ostatka regije.

Kao i svake godine, toga dana u 6 sati ujutro ispred samostana sv. Ante na Humcu polazi međunarodna Hodnja mira. Dolazak pred župnu crkvu sv. Jakova u Međugorju predviđen je u 10 sati. Očekuje se kako će veliki broj župljana i hodočasnika sudjelovati u ovoj molitvi za mir. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi taj dan su u 7, 8, 11, 13 i 19 sati.

Neće biti molitve krunice na Podbrdu. U 22 sata počinje klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Zajedničko klanjanje traje do 23 sata, a nastavlja se u tišini do 5 sati.

Svećenici iz domovine i inozemstva tijekom oba dana će u dvorištu crkve ispovijedati na svim svjetskim jezicima. Inače, marijansko svetište Kraljice Mira u Međugorju je jedinstven fenomen u svijetu, koji je do sada privukao više od 40 mil. hodočasnika iz svijeta.

Prvi vjesnici koji su posvjedočili Gospinu nazočnost u župi Međugorje jesu međugorski vidioci. Prema svjedočanstvu šest mladih župljana, od 24. lipnja 1981. godine u župi Međugorje svakodnevno se ukazuje Blažena Djevica Marija Gospa – Kraljica mira. Toga dana vidioci su se uplašili Gospine pojave i pobjegli. Sljedećeg dana, 25. lipnja, odazvali su se Gospinu pozivu i otišli na brdo ukazanja. Stoga se taj dan slavi kao središnji dan obilježavanja obljetnice Gospina ukazanja. Gospa se tada predstavila kao Kraljica mira.

Službena Crkva s velikom pozornošću prati međugorska događanja budući da iz godine u godinu Međugorje bilježi bujan duhovni i molitveni procvat kakav nije zabilježen u današnjem rasprostranjenom vjerničkom okružju…