Naslovnica POLITIKA Lijanović: Kad ja pobijedim sljedeće godine HDZ BiH će se raspasti

Lijanović: Kad ja pobijedim sljedeće godine HDZ BiH će se raspasti

Podijeli objavu

Kandidat za člana Predsjedništva BiH slijedeće godine bit će Jerko Ivanković Lijanović, koji je već sada siguran u pobjedu, a poručuje kako će se njegovom pobjedom HDZ raspasti.

”Posljednje izjave predsjednika FBiH Marinka Čavare i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića jasno pokazuju znakove nervoze i svjesnosti da na Općim izborima 2018. godine gube poziciju člana Predsjedništva BiH, a i izvršnu vlast u BiH i FBiH. Vrlo dobro su svjesni činjenice da stanovnici u FBiH na Općim izborima 2018. godine u konkurenciji sa mnom neće ponovo izabrati Dragana Čovića za budućeg člana Predsjedništva BiH te oni stoga već sada pokušavaju najavom raspada i podjela zastrašiti stanovnike FBiH kako bi ih zaustavili od već jasno najavljenih promjena”, kazao je Lijanović, prenosi Klix.ba

Poručuje da ne treba podleći pritisku i huškačkoj retorici HDZ BiH.

“Zašto? Zato jer u FBiH ima dva milijuna stanovnika s pravom glasa, dva milijuna birača koji će na Općim izborima 2018. odlučiti o onima koji će ih predstavljati u skupštinama, parlamentima, Predsjedništvu BiH. Ta dva milijuna birača će odlučiti ko će biti na vlasti nakon Općim izborima 2018. godine, a ne HDZ BiH. Uvjeravam vas da jedino što se može u BiH raspasti nakon Općih izbora 2018. godine jeste HDZ BiH ako nastavi sa ovako lošom ekonomskom i socijalnom politikom protiv stabilnosti, oporavka i boljitka svih stanovnika i naroda u BiH'”, poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović.