Naslovnica POLITIKA NEVIĐEN SKANDAL Valentin Inzko smijenio ministra vanjskih poslova BiH, ubuduće će on...

NEVIĐEN SKANDAL Valentin Inzko smijenio ministra vanjskih poslova BiH, ubuduće će on obavljati tu funkciju!

Podijeli objavu

Čak i za one koji prate djelovanje i kretanje Valentina Inzka pomalo je čudno zazvučala informacija da se Inzko ovaj tjedan sastaje „s visokorangiranim dužnosnicima u Estoniji, Litvaniji i Latviji“

Godinama nakon što je ova parainstitucija izgubila svaki smisao postojanja, mnogi su očekivali da OHR zaključa vrata i ode odakle je došao.

U nastojanju da svom djelovanju da bilo kakav smisao, OHR je počeo zaspati javnost različitim „čestitkama“ i sugestijama, uz već groteskne izraze zabrinutosti.

Ipak, posjeta trima baltičkim zemljama nešto je novo.

Iako nema apsolutno nikakve ovlasti u vanjskopolitičkom predstavljanju Bosne i Hercegovine, Inzko je uzurpirao i ove funkcije Bosne i Hercegovine, pa je tako nakon Središnjeg Izbornog povjerenstva, Ustavnog suda, preuzeo funkcije i ministarstva vanjskih poslova BiH.

Plaća od 25.000 eura valjda sve pokriva.

Kako stoji u priopćenju iz OHR-a, Inzko će se sastati sa jednim ministrom vanjskih poslova, jednim zamjenikom ministra i jednim državnim tajnikom ministarstva vasnjkih poslova!

Prije svog odlaska na ovo epsko putovanje u tri valjda najnebitnije zemlje u Europi za BiH, Inzko je izjavio da je BiH „ostvarila očigledan napredak na putu ka EU“.

Dobro.

Što se tiče svrhe ovog putovanja, Inzko je rekao da će ovim trima zemljama „izraziti zahvalnost na naporima koje ulažu ove zemlje da podrže BiH na putu u EU…“

Kojim naporima?

Kakve su to napore ove tri zemlje učinile da pomognu BiH!? I ako jesu, zar izražavanje zahvalnosti nije posao Predsjedništva BiH, Vijeća ministara, parlamentaraca, načelnika općina, direktora komunalnog, školskog domara, običnog prolaznika!? Bilo koga tko je državljanin Bosne i Hercegovine!

Tko je, i kada, ovlastio Inzka da predstavlja Bosnu i Hercegovinu bilo gdje osim u Ujedinjenim nacijama? Takve ovlasti nije dobio ni u Daytonu ni u Bonnu. Inzko je jednostavno uzurpator funkcija Bosne i Hercegovine.

Nije ovo prvi put da se Valentin Inzko zaigrao da je ministar vanjskih poslova BiH. Testni balon bio je početkom 2016. kada je otputovao u Japan, i sam na svoju ruku, bez konzultacija sa bilo kojom institucijom u BiH razgovarao tko zna šta, i tko zna s kim, predstavljajući BiH!

Sljedeće godine, 2017. potpuno se uživio u ulogu ministra vanjskih poslova pa je otputovao u Ankaru i Sloveniju, i dalje predstavljajući Bosnu i Hercegovinu bez ikakvih ovlasti ili prava!

Možemo pretpostaviti da Inzko iz dosade obilazi svijet na teret OHR-a. Zašto i ne bi kada je najveći problem u BiH Thompsonov koncert. Ali institucije BiH, kakve god da su, ne bi smjele dozvoliti da ovaj čovjek neometano, i bez ikakve koordinacije, priča tko zna što, o Bosni i Hercegovini.

Zbog toga bi, dok još ima vremena, Predsjedništvo BiH, ili barem Igor Crnadak, ako je uopće u BiH, pošalju službeni dopis prijateljskim baltičkim zemljama, i njihovim zamjenicima i tajnicima, da „taj Inzko ne predstavlja Bosnu i Hercegovinu, nego skupinu ljudi koji ne vole glazbu Marka Perkovića Thompsona“