Naslovnica POLITIKA Županijski ministar pravosuđa Suad Balić pokušava odrediti tko će rukovoditi Udrugom dobrovoljaca...

Županijski ministar pravosuđa Suad Balić pokušava odrediti tko će rukovoditi Udrugom dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB

Podijeli objavu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB uputila je priopćenje za javnost u kojem navode kako se u povodu 25. obljetnice Lipanjskih zora svi moramo upitati “kakve vrijednosti su proizišle iz ogromne žrtve branitelja HVO koju su podnijeli za slobodu grada Mostara i budućnost Hrvatskog naroda u BiH”.

“Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar je utemeljena 1995. godine kao sljednica Općinskog stožera HVO Mostar u čijoj temeljnoj nadležnosti je zastupanje prava branitelja i zaštita vrijednosti koje su proizašle iz Domovinskog rata.

Ono što je neprihvatljivo je kako danas politika želi određivati koje osobe mogu predstavljati Udrugu i koja Udruga može zastupati branitelje Mostara. Drugim riječima umjesto Sabora Udruge gdje vodstvo Udruge treba birati većina članova Udruge događa se da ministar pravosuđa HNŽ Suad Balić, Aldin Širić i njegovi djelatnici određuju tko će biti predsjednik i novo rukovodstvo Udruge.

Konkretno u tijeku je reorganizacija Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar, koja želi izmijeniti Statut Udruge i prilagodit ga novim zakonskim propisima, ali u međuvremenu jedna skupina branitelja je nestatutarno pokušala sazvati izborni Sabor Udruge i izabrati novo vodstvo što je naša Udruga osporila nizom argumenata. Ne može se tako sazivati Sabor Udruge posebno ako većina nisu članovi Udruge. Ali to ne smeta ministru Suadu Baliću i njegovim djelatnicima da koriste političku poziciju kako bi pogodovali pojedincima nauštrb većini članova Udruge, koja želi legalne i legitimne predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar. Postavlja se otvoreno pitanje u čijem interesu Ministarstvo na čelu s ministrom Suadom Balićem sve ovo radi?”, stoji u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB.

IZVORVecernji.ba
Podijeli objavu