Naslovnica CRNA KRONIKA VIDEO Policija objavila detalje ubojstva u Mostaru: Ubijeni je Rom po nacionlnosti,...

VIDEO Policija objavila detalje ubojstva u Mostaru: Ubijeni je Rom po nacionlnosti, a ubio ga je zaštitar koji je potom pokušao prikriti tragove

Podijeli objavu

U MUP-u HNŽ-a održana je konferencija za novinare u povodu pronalaska ostataka jedne muške osobe nakon požara u bivšem salonu namještaja na Rudniku.

Kako je rečeno, dvije osobe romske nacionalnosti 1992. i 1991. godište došle su objekt Slavonije Di s namjerom da otuđe sekundarne sirovine. U objekt su ušli kroz razbijeno staklo i u tom momentu ih je dočekao čuvar objekta V.T. koji ih je upozorio ispalivši hitac iz neregistriranog pištolja u zrak.

Nakon upozorenja, jedan od provalnika uspio je pobjeći kroz razbijeni prozor, a drugog je V.T. stigao i počeo ga drškom od pištolja udarati po tijelu.

Prilikom naguravanja i tuče između ove dvije osobe V.T. Je ispalio jos jedan hitac koji je usmrtio osobu. Sve to vidjela je osoba koja je uspjela pobjeći kroz razbijeni prozor i ona je jedan od ključnih svjedoka nemilog događaja.

Nakon što je shvatio što je učinio, V.T. je zapalio zavjesu kako bi vatrom prikrio tragove. Vatra se ubrzo proširila, pa je izgorio cijeli objekt.

V.T. (1958.) je priveden i danas će biti predan Tužiteljstvu HNŽ-a na dalje postupanje.

Inače, V.T. je bivši djelatnik Slavonije Di, a istraga će pokazati tko je vlasnik objekta i tko je V.T. zaposlio kao čuvara i dao mu neregistrirani pištolj.

Policija će ovo djelo kvalificirati kao ubojstvo, a uslijedit će i optužba za paljevinu.

Podijeli objavu