Naslovnica SPORT U Čitluku odigrano rukometno Prvenstvo BiH za mlađe kadete

U Čitluku odigrano rukometno Prvenstvo BiH za mlađe kadete

Podijeli objavu

Državno prvenstvo BiH za mlađe kadete (uzrast 2000- godište i mlađi) odigrano je proteklog vikenda u Čitluku. Naslov državnog prvaka osvojio je RK Kozara MP – Kozarska Dubica, a na završnici prvenstva čiji je domaćin bio HRK Međugorje nastupilo je ukupno sedam rukometnih momčadi s područja BiH.

RK Kozara MP naslov prvaka osvojio je svladavši u finalu RK Sloga 26:25. Finalna utakmica bila je neizvjesna do samog kraja. Nakon izjednačenog prvog poluvremena (13:13) i nastavak finalne utakmice bio je jako atraktivan i uzbudljiv. Obje momčadi odigrale su fantastičnu utakmicu, no na kraju se Kozara ipak pokazala boljom momčadi.

Miloš Kos, rukometaš novog državnog prvaka, bio je najbolji strijelac prvenstva i proglašen je za najboljeg igrača, dok je Nikola Lazić (RK Sloga – Doboj) proglašen za najboljeg vratara.

Najbolje plasiranim momčadima i nagrađenim pojedincima pehare, medalje i priznanja uručili su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan.

Prvog dana prvenstva i na početku drugog dana odograne su utakmice po skupinama, a prije finalne utakmice odigrane su i utakmice za konačni poredak. RK Borac m:tel – Banja Luka u utakmici za treće mjesto pobijedio je RK Maglaj 24:18, dok je u utakmici za peto mjesto RK Briješće – Sarajevo svladao HRK Međugorje 20:16.

Poredak momčadi:
1. RK Kozara MP – Kozarska Dubica
2. RK Sloga – Doboj
3. RK Borac m:tel – Banja Luka
4. RK Maglaj
5. RK Briješće – Sarajevo
6. HRK Međugorje
7. RK Žepče

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.