Naslovnica DRUŠTVO Besplatan smještaj za 2000 hodočasnika: Župljani Međugorja u svoje domove primili osobe...

Besplatan smještaj za 2000 hodočasnika: Župljani Međugorja u svoje domove primili osobe s invaliditetom, njihove roditelje i volontere

Podijeli objavu

Još jedan put župljani Međugorja pokazali su kako su uspješno prošli Gospinu školu srca.

Naime, u nepuna dva dana, organizacijski odbor 6. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom na čelu sa gosp. Jasnom Vasilj, uspio je rasporediti i smjestiti više od 2000 prijavljenih sudionika na Hodočašće u domove župljana koji su im besplatno ponudili smještaj i hranu, piše portal Medjugorje-info.com.

Hodočasnike iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Rusije, Latvije, Litve, Ukrajine, Slovačke, Francuske i Italije sačinjavaju osobe s invaliditetom ili djeca s teškoćama, zajedno sa volonterima i roditeljima. Većinom su okupljeni u različite Udruge, domove ili molitvene zajednice. Svrha hodočašća je ponajviše omogućiti osobama s invaliditetom i teškoćama na njihov, jednostavniji način doživjeti molitvu i osobni susret s Bogom kroz liturgiju prepunu simbola i pokreta. Drugi cilj je omogućiti roditeljima da u Gospinom zagrljaju isplaču svoje boli i teškoće i nađu novu snagu za nošenje svog križa u svakodnevici. I treći cilj, ne manje važan je, oplemeniti mlade ljude, volontere, da u susretu sa teškoćama i žrtvom u svom služenju i sami susretnu Božju ljubav koja preobražava i njihove živote.

Još jednom izražavamo veliku zahvalu župljanima, župnom uredu, postaji Radio – mir Međugorje, i svima onima koji na bilo koji način doprinose da „Ljubav Božja sve više raste…“

Pozivamo sve koji žele pratiti program Hodočašća da nam se slobodno pridruže. Program se može naći OVDJE.

Posebno preporučamo kateheze našeg predavača fra Ante Vučkovića koji će objašnjavati što nam je to Isus u Evanđelju poručio preko vlastitih susreta sa bolesnicima. Susret sa Božjom riječi sigurno će nas sve povesti još dublje na Gospin put, put srca: žrtve i ljubavi koji čine da se Nebo događa i ovdje na zemlji!

IZVORPaula Tomić / medjugorje-info.com
Podijeli objavu