Naslovnica Nekategorizirano Tako lijepa, tako naša: Doznajte koja je najpopularnija ljetna destinacija prema podacima...

Tako lijepa, tako naša: Doznajte koja je najpopularnija ljetna destinacija prema podacima američkih turističkih agencija

Podijeli objavu

The New York Times objavio je listu pet najpopularnijih ljetnih destinacija 2017. godine, prema podacima američkih turističkih agencija, a na vrhu liste našla se Hrvatska.

Putnička agencija Indagare je zabilježila 30 posto veći porast, u usporedbi s ljetom 2016., kada se radi o rezervacijama putovanja u Hrvatsku. Na Expedia.com potražnja za Hrvatskom se udvostručila. Protravel International, agencija koja se bavi organiziranjem privatnih putovanja, također potvrđuje da ove godine imaju puno više klijenata koji žele u Hrvatsku, nego u godinama dosad, prenosi Index.

“Plaže su fantastične. hrana je ukusna, a tu je i kultura i povijest”, objašnjava Josh Alexander iz Protravela razloge zbog kojih Amerikanci sve više vole Hrvatsku. Također, tvrdi da je turisti Hrvatsku percipiraju kao sigurnu zemlju, za razliku od ostalih turističkih destinacija gdje strahuju od terorističkih napada.

Osim Hrvatske, na listi su se našle i Grčka, Južnoafrička Republika, Maldivi te Italija.