Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Sljedećih dana promjenjivo, lokalno moguće olujno nevrijeme

Sljedećih dana promjenjivo, lokalno moguće olujno nevrijeme

Podijeli objavu

U razdoblju od 14. do 18. lipnja moguće je lokalno izraženo olujno nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, intenzivnom grmljavinom, gradom (tučom) i prolazno jakim vjetrom. Također, na nekim područjima su moguće bujične poplave, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Tijekom sutrašnjeg dana na kopnu Hrvatske, Bosni, sjeveru i srednjem dijelu Crne Gore, Kosovu, jugu, zapadu, jugozapadu, središnjem i jugoistočnom dijelu Srbije i sjeverozapadu i jugozapadu Makedonije, uz jak razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavine.

Lokalnih grmljavinskih pljuskova će vjerojatno biti na sjeveru Hercegovine, ponegdje i u zaleđu Dalmacije i sjevernom Jadranu. Pri tome je lokalno moguće izraženije olujno nevrijeme, uz grad (tuču) obilne pljuskove, jaku grmljavinu, jak vjetar. Sunčano i vruće vrijeme zadržati će se uglavnom na srednjem i južnom Jadranu, južnoj i jugoistočnoj Hercegovini i obalnim područjima Crne Gore.

Za vikend novo pogoršanje

Novo pogoršanje koje stiže tijekom petka i subote, ponovno će uzrokovati pojavu obilnijih pljuskova i grmljavina.

Pri tome je ponovno moguće izraženije olujno nevrijeme uz grad (tuču), jak vjetar, obilnu kišu, jaku grmljavinu, te lokalne bujične poplave.

Veliki rizik izraženijeg lokalnog olujnog nevremena postoji:

– U Srbiji, sjeveru Crne Gore, sjevernom i srednjem Jadranu.
– Bosni, Kosovu, i Makedoniji.

Umjeren rizik za lokalno olujno nevrijeme postoji:

– U Hercegovini, srednjoj i južnoj Dalmaciji i obalnim područjima Crne Gore.

Tijekom vikenda će na Jadranu, Hercegovini i obalnim područjima Crne Gore zapuhati jaka, na udare i olujna bura.

Na kopnu Hrvatske, Bosni, Srbiji, Kosovu, i Makedoniji zapuhati će umjeren do jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Od petka do sljedećeg utorka relativno svježe za doba godine.

Na kraju treba napomenuti kako su ovo lokalni procesi te da neće svako područje biti jednako pogođeno olujnim nevremenom. Pojedina područja neće praktički ništa osjetiti, dok će za neka područja postojati rizik za po život opasno nevrijeme.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu