Naslovnica KULTURA Najavljujemo: VI. Međunarodna večer folklora „Vionica 2017.“ okupit će 23 KUD-a iz...

Najavljujemo: VI. Međunarodna večer folklora „Vionica 2017.“ okupit će 23 KUD-a iz 10 država

Podijeli objavu

HKUD sv. Marko Vionica nastavlja s aktivnim radom.  Zimu su proveli vježbajući i pripremajući razne koreografije za buduće nastupe.

Nakon uspješnog nastupa na smotri folklora “Brotnju za rođendan”, povodom 711. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo, društvo je gostovalo u Tuzli kod KUD-a 14. maj Tojšići. Tuzlaci će uzvratno gostovanje imati na VI. Međunarodnoj večeri folklora „Vionica 2017“, koja će se ove godine održati od 30. lipnja do 2. srpnja na Sportskom centru u Vionici.

Nadaleko poznata, sada već tradicionalna večer folkora u Vionici će okupiti 23 kulturno-umjetnička društva iz 10 država, a to su: Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Rumunjska, Makedonija, Francuska, Latvija, Poljska, nama daleka otočna karipska država Puerto Rico te BiH.

Ovogodišnji program će voditi nadaleko poznati voditelj emisije “Lijepom našom” gosp. Branko Uvodić.

Članovi HKUD-a sv. Marko iz Vionice pozivaju sve ljubitelje folklora i narodnih običaja da posjete ovo mjesto u srcu Hercegovine te da uživaju u izvedbama društava iz susjedstva, ali i dalekih prijateljskih zemalja koje će nas počastiti svojim dolaskom na ovu večer folklora.