Naslovnica POLITIKA Hrvatski republikanci poručili OHR-u, PIC-u i ostalim skraćenicama: Kamo sreće da je...

Hrvatski republikanci poručili OHR-u, PIC-u i ostalim skraćenicama: Kamo sreće da je nama koncert najveći problem

Podijeli objavu

Izjava političkih direktora PIC-a u kojoj su izrazili koncert u Mostaru kao najveći problem u BiH ponajbolji je dokaz koliko je međunarodna zajednica zalutala u BiH i kako su se OHR, PIC, OSCE i sve ostale skraćenice, u potpunosti stavili u službu politike većinskog naroda i kako su oni u biti najveći uteg koji BiH vuče ka ponoru.

BiH je u najvećoj ustavnoj krizi od rata. Izbora će 2018. biti, ali ogromno je pitanje hoće li se moći formirati vlast. Ukoliko ne dođe do izmjena izbornog zakona, u skladu sa odlukom Ustavnog suda neće. Servisiranje glomaznog stranački klijentelističkog administrativnog aparata nikada nije bilo pod većim upitnikom, jer je MMF potegao ručnu kočnicu.

Države EU, poput Velike Britanije, Italije i dr., ovih dana savjetuju svoje državljane da ne idu u BiH zbog rastućeg radikalizma i velikog potencijala terorističkih napada. Da su u pravu najbolje dokazuju pravosudni procesi koji se vode protiv boraca povratnika iz Sirije koji se puštaju na slobodu, kao što je to slučaj bio sa Osmanom Abdulazizom Kekićem, ili procesi protiv organizatora i osnivača lanca paradžemata po BiH, kao što je to bio slučaj sa višestruko uhićivanim selefijama iz akcije „Rez“. Svi slobodni „zbog nedostatka dokaza“. Ništa tu čudno nije, osobito ako se zna kako Član Predsjedništva i predsjednik najveće stranke veliča „viteška djela“ odreda El Mujahid. Ne čudi i zbog činjenice kako svi teroristički napadi koji su se dogodili u Europi, imaju neku poveznicu sa BiH. To je glavni razlog zašto države EU, kao i SAD savjetuju svojim državljanima da ne putuju u BiH. Oni koji se usude putovati u BiH, idu na svoju odgovornost i bivaju upozoreni na „potencijalne opasnosti po ljudska prava i slobode“.

Da su i tu u pravu, ponajbolje mogu posvjedočiti Hrvati povratnici na područja sa koja su protjerani i tamo gdje su manjina, poput pretučenog povratnika iz Konjica koji je imao „sreću“ da nije doživio sudbinu bračnog para Crepulja čiji se ubojica ovih dana šepuri po moru. Dokaz je i eksplozivna naprava pronađena ispred KŠC-a u Travniku, koja se brže bolje uništila, kako ne bi tkogod slučajno postavio pitanje kako je moguće da ju je „poplava“ neogrebanu, netaknutoga osigurača i maltene umotanu u tvorničku foliju, izbacila, gle slučaja, ispred KŠC-a. Ako ništa, postavilo bi se pitanje „koja poplava“, kad je nije bilo tih dana i postavilo bi se pitanje po kojim zakonima fizike bi, radi morfologije tla, uopće mogla se zaustaviti ispred KŠC Travnik. Dakle, živimo tešku krizu, počev od krize državnog aparata, pa do krize ljudskih prava, ali sudeći po stručnjacima iz OHR-a i PIC-a, nama je problem koncert u Mostaru?!

Gospodo Visoki Predstavniče i stručnjaci iz Vijeća za implementaciju mira, ako netko „produbljuje podjele i podiže tenzije“ i „ne djeluje sukladno europskim vrijednostima i vladavini prava“, onda ste to vi. Ako je BiH demokratski uređeno društvo u kojoj postoji vladavina prava, onda, prvo, vama nema mjesta u BiH sa direktnim miješanjem u unutarnje stvari države, i, drugo, svatko ima pravo, u skladu sa zakonom, organizirati koncerte iz bilo kakvih motiva, kao što svatko ima pravo, u skladu sa zakonom, protiv toga prosvjedovati. Vaš razlog postojanja je stavljanje u službu većinskog naroda, kako bi kriza bila što duža i konstantnija, jer u protivnom oni ne bi imali što raditi, jer da išta znate i umijete, sigurno ne bi došli u „misiju“ u BiH.

Detektiranje koncerta u Mostaru kao najvećeg problema u BiH je najveći dokaz koji pokazuje besmisao uloge međunarodne zajednice u BiH. Zato im poručujemo da se ostave petljanja u unutarnje stvari BiH. Neka slobodno nastave bančiti, opijati se i upadati pijani na tv emisije i dr., ali neka unutarnju politiku ipak ostave onima koje je narod izabrao, stoji u priopćenju Hrvatske republikanske stranke.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu