Naslovnica GOSPODARSTVO Federalno ministrarstvo prometa i komunikacija: Dva milijuna maraka za Međunarodnu zračnu luku...

  Federalno ministrarstvo prometa i komunikacija: Dva milijuna maraka za Međunarodnu zračnu luku Mostar

  Podijeli objavu

  Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić danas je u prostorijama ministarstva potpisao Ugovor o prijenosu sredstava kapitalnoga transfera s direktorima JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ Rifetom Karasalihović i JP „Međunarodna zračna luka Mostar“ Marinom Raspudić.

  Na temelju zahtjeva ovih javnih poduzeća i na temelju odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine osigurana su sredstva za dogradnju i unapređenje infrastrukture oba aerodroma u iznosu od 2 000 000,00 km za svaki aerodrom.

  Navedena sredstva će se u skladu sa Odlukom iskoristiti između ostalog za kapitalna ulaganja za projekt rekonstrukcije i dogradnju zgrade putničkog terminala sa pratećom infrastrukturom, kada je u pitanju Aerodrom Tuzla, te za proširenje platforme, izradu projektne dokumentacije, opremu za prihvat i otpremu zrakoplova, sanaciju manevarskih površina, te izgradnju Cargo objekata kada je u pitanju Zračna luka Mostar.

  Kako je istaknuo ministar Lasić, navedena sredstva su namjenski prikupljena sredstva od putničke takse koja se naplaćuje isključivo za razvoj zrakoplovne infrastrukture u Federaciji BiH, te kao takva ne opterećuju Proračun FBiH i porezne obveznike. Također je naglasio kako je jedan od ciljeva ministarstva ulaganje u zrakoplovnu infrastrukturu u FBiH kako bi se ponudila kvalitetna razina usluge te kako bi zračne luke u Federaciji BiH bile još konkurentnije aerodromima u okruženju i regiji.

  Direktori oba aerodroma su naglasili da ih raduje dobra suradnja s ministrom Lasićem i da su navedena sredstva značajan korak u smjeru podizanja gospodarske aktivnosti u obe županije a i šire, te kako ulaganje u prometnu infrastrukturu uvijek prati i poboljšanje kvalitete poslovnog okruženja što za rezultat ima pozitivne učinke na proizvodnju i zapošljavanje. Zaključili su kako su navedena sredstva samo prvi korak u unaprjeđenju i dogradnji aerodroma te kako će omogućiti otvaranje mogućnosti za ulaganja kako institucionalnih ulagača tako i privatnih investitora, priopćeno je iz Ureda ministra.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu