Naslovnica ZANIMLJIVOSTI HGSS izdao savjete za turiste: Onoga trenutka kad navučete ‘japanke’ na stopala,...

  HGSS izdao savjete za turiste: Onoga trenutka kad navučete ‘japanke’ na stopala, isključite opciju planinarenja u svojoj glavi!

  Podijeli objavu

  Djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su dobili nagradu za komunikatore godine, novom su originalnom porukom na duhovit način upozorili turiste na početku nove sezone.

  Na Facebooku su objavili detaljne i korisne upute, među kojima i one da zaborave na japanke ako idu planinariti, a upozoravaju i da selfiji mogu biti itekako opasni.

  “Dragi turisti, dobrodošli u Hrvatsku.

  Mi smo Hrvatska gorska služba spašavanja. Guglajte nas. Možda ćemo vam zatrebati. Mi se nadamo da vam nećemo trebati.

  Dok ste u Hrvatskoj, i ako volite biti u prirodi (a u Hrvatskoj imamo puno prirode, naveliko! I sjajna je! Velika! Najveća ikad!) htjeli bismo vam skrenuti pozornost na nekoliko stvari:

  – Zrak je čist, nebo plavo, more je veliko, planine visoke…i onda se izgubite. Koga ćete nazvati? 112 (broj za hitne slučajeve u Hrvatskoj), a ne Istjerivače duhova.

  – Koliko god da cijenimo vaše znanje, nemojte precjenjivati vaše sposobnosti. Kad ih precijenite, dolazi do situacije ‘megasranja’ i na kraju vas mi vozimo doma. Možda vam to zvuči kao scenarij iz ljubavne pjesme, ali nije. Bilo bi nam draže da uživate u svom odmoru bez nas.

  – Onog trenutka kada navučete ‘japanke’ na stopala, isključite opciju planinarenja u svojoj glavi. Vjerujte nam.

  – Ako već idete u brda i planine, neka vam je baterija mobitela puna i štedite je. Ako želite nešto predivno iz prirode objaviti na twitteru, sačekajte da se vratite na mjesto odakle ste krenuli

  – Voda znači život. Pijte je. Mislite na to.

  – Slikanje selfieja na rubu stijene može biti posljednja stvar koju ćete napraviti prije nego shvatite da padate, a ne letite. Molimo vas, znamo da izgledate sjajno, ali ipak stanite na loptu s tim selfiejima. Nisu vam toliko potrebni.

  – Ako u bilo kojem trenutku na planini pomislite da ste u problemu, vjerojatno jeste. ne oklijevajte zatražiti našu pomoć. Naše Hitne službe poput Gorske službe spašavanja će vam pomoći. Ali, nažalost, ne čitamo misli. Pokušali smo i to, ali ne ide. zato, kad ste u nevolji, koristite telefon. #112. Zapamtite!

  – Proguglajte riječ ‘bura’. Ozbiljno. Proguglajte je.

  Uživajte u svom boravku u Hrvatskoj. I čuvajte se da se možete vratiti dogodine.

  Srdačno vaša,
  Hrvatska gorska služba spašavanja”

   


  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu