Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Napokon lakše do splitske zračne luke: U promet puštena dionica ceste Solin-Trogir,...

  Napokon lakše do splitske zračne luke: U promet puštena dionica ceste Solin-Trogir, dugačka 5,5 km

  Podijeli objavu

  U promet je puštena novoizgrađena dionica ceste Kaštel Gomilica-Kaštel Stari u vrijednosti 147 milijuna kuna.

  Dionica Kaštel Gomilica-Kaštel Stari, dužine 5,5 km glavne trase te 3,5 km zamjenskih cesta, dio je projekta započetog 2006. godine.

  Do danas je ukupno izgrađeno ili rekonstruirano oko 15 km glavne trase Kaštelanske ceste. Izgradnja se odvijala fazno po poddionicama, a ukupno je, sa završenom poddionicom Kaštel Gomilica-Kaštel Stari, u Kaštelansku cestu uloženo oko 430 milijuna kuna (bez PDV-a).

  Glavna kaštelanska cesta, kojom se prometuje na relaciji Split-Trogir, jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj i njome dnevno, prema podacima Hrvatskih cesta, u prosjeku tijekom cijele godine prometuje oko 25.000 vozila što stvara prometne zastoje, a puštanjem u promet novoizgrađene dionice Kaštel-Gomilica-Kaštel Stari povećat će se protočnost, posebice tijekom turističke sezone.

  Otvarajući dionicu, državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić je istaknuo kako se gradnja te prometnice odvijala u otežanim okolnostima zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa i vrijednosti zemljišta kao i zbog gustog prometa.

  IZVORHRT.hr
  Podijeli objavu