Naslovnica Obavijesti UPOZORENJE! Od nedjelje slijedi promjena vremena: Obilna kiša, olujni vjetar…

UPOZORENJE! Od nedjelje slijedi promjena vremena: Obilna kiša, olujni vjetar…

Podijeli objavu
Foto: Brotnjo.info

Danas, sljedećih dana, zatim početkom i sredinom sljedećega tjedna, nad našim područjem će biti vrlo nestabilna atmosfera.

Još će jedino tijekom današnjeg dana, sutra i za vikend “mirnija” atmosfera biti na jugu Hercegovine, južnom Jadranu i obalnim područjima Crne Gore. Ovdje se ujedno očekuje sunčano i vruće vrijeme uz umjerenu, povremeno povećanu oblačnost, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Lokalnih pljuskova i grmljavine, moguće i jačeg nevremena moglo bi biti na sjeveru, ponegdje i zapadu Hercegovine, zaleđu Dalmacije, zatim sjevernom Jadranu i priobalnim područjima Crne Gore.

U ostatku regije uz dotok nešto svježijeg zraka i povećane vlage u zraku, atmosfera će se znatno destabilizirati. Ponegdje ce biti burnih procesa. U ovakvim okolnostima uz kišu, lokalne pljuskove i grmljavine, moguće je izraženije olujno nevrijeme.

Pri tome svakako treba upozoriti da bi lokalno, gdje se formiraju jači olujni sistemi vertikalno razvijenih oblaka, moglo biti jake grmljavine, grada, vrlo obilnih pljuskova i prolazno vrlo jakog vjetra.

Na onim područjima u kojima u vrlo kratkom vremenskom razdoblju padne velika količina kiše, očekuju se lokalne bujične poplave. Veća vjerojatnost za lokalno olujno nevrijeme postoji na kopnu Hrvatske, Bosni, Srbiji, Kosovu, sjeveru Crne Gore i u Makedoniji.

Manja i umjerena, ne potpuno isključena vjerojatnost postoji na Jadranu, Hercegovini i obalnim područjima Crne Gore.

U razdoblju između nedjelje i srijede, obilnih pljuskova i olujnog nevremena može biti gotovo posvuda u regiji Balkana. Uključujući cijeli Jadran, obalna područja Crne Gore i cijelu Hercegovinu.

Velike vrućine su na čekanju do daljnjeg, piše u upozorenju koje je objavljeno na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

 

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu