Naslovnica KULTURA SMART FEST 2017.: U petak klapa Contra, u subotu Marijan Ban i...

SMART FEST 2017.: U petak klapa Contra, u subotu Marijan Ban i Diktatori

Podijeli objavu

SMART FEST 2017. je drugi po redu kulturno-glazbeni festival u organizaciji Udruge građana “Inicijativa” Stolac koji će se na različitim lokacijama grada na Bregavi  održati 2. i 3. lipnja.

Zadovoljni programom i posjećenosti prošlogodišnjeg festivala, a vođeni željom da SMART FEST ostane poznat i prepoznat, ne samo u Stocu nego i šire, i ove godine Udruga građana “Inicijativa” Stolac najavljuje spoj kulture i odlične glazbe, kazališne predstave i radionice, i neizostavni foto-natječaj, koji će biti raspisan prije samog festivala.

Street art radionica, koje organiziraju u suradnji sa Street Arts Festivalom Mostar otvoriti će ovogodišnji SMART FEST na više lokacija u isto vrijeme. Oživljavanjem javnih prostora grada kroz oslikavanje gradskih površina stvaraju urbanu kulturu u općini Stolac, uz zajedničko sudjelovanje svih zainteresiranih, posebno mladih i djece. I ove godine će druženje s djecom, zabava, smijeh i igra ispuniti središte grada u Stocu izvedbom predstave Malog teatra iz Mostara “Koko u školi za klaune”. Kako to izgleda kada stolački srednjoškolci ostave školske knjige i okušaju se u glumačkim vještinama, moći će se vidjeti prvog dana festivala kada će izvest predstavu “Priča o dva brata” koju pripremaju pod vodstvom svog mentora, mostarskog glumca Ive Krešića.

Glazbeni dio SMART FEST-a obilježit će zvuci roka, popa ali i prave dalmatinske klapske pjesme. Ove godine na festivalu u Stocu nastupa najpopularniji hrvatski tenor klapske pjesme Edi Šegota koji dolazi sa svojom klapom Contra iz Splita.

Drugog dana festivala u završni koncert posjetitelje će uvesti širokobriješki bend La Grange, koji će zvucima roka zagrijati prisutne za veliki koncert splitskog glazbenika Marijana Bana. Bivši frontmen grupe Daleka obala, dolazi u Stolac uz prateći band Diktatore. Oni će posjetitelje provesti kroz sve antologijske hitove od „Morska vila“, „Di si ti“ i „Sa’ mi je ža“, preko „Ruzinavi brod“ pa do „Daleka obala“, „Noć je prekrasna“, „14 palmi” i mnoge druge.