Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Najavljujemo: 14. mostarska psihijatrijska subota

  Najavljujemo: 14. mostarska psihijatrijska subota

  Podijeli objavu

  Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u suradnji s Udrugom psihijatara Bosne i Hercegovine i Liječničkom komorom Hercegovačko-neretvanske županije, u subotu, 3. lipnja od 9 sati u hotelu „ERO“, organiziraju međunarodni simpozij – Četrnaestu mostarsku psihijatrijsku subotu.

  Tema ovogodišnjeg simpozija je – Psihoonkologija: multidisciplinarni pristup.

  „Od davnina je poznata, a mnogo stoljeća kasnije i znanstveno dokazana, činjenica da su tijelo i duša povezani i “da se ne može liječiti tijelo ako se ne liječi duša”.Psihoonkologija je relativno nova znanstvena disciplina u medicini koja se, povezujući psihijatriju i onkologiju, bavi izučavanjem psihičkih reakcija i psihoterapijskih intervencija kod onkoloških bolesnika nakon pojave maligne bolesti. U borbi s onkološkim bolestima onkologija u dijagnostici i liječenju posljednjih godina bilježi sve veće uspjehe, a doprinos tomu svakako daje uspješna suradnja onkologije i psihijatrije.

  Na simpoziju će biti iznesena vrlo zanimljiva predavanja koja će pokušati podići razinu znanja i biti u najnovijim trendovima u oblasti psihonkologije“, kaže predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragan Babić.

  Moderator: Akademik Slobodan Loga

   

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu