Naslovnica GOSPODARSTVO Sophico – iz startupa u tvrtku

  Sophico – iz startupa u tvrtku

  Podijeli objavu

  Sophico je primjer uspješnog startupa iz prve generacije u SPARKu koji je prerastao u samostalnu tvrtku. Riječ je o web i mobilnoj platformi koja predstavlja pojednostavljeno rješenje za upravljanje sportskim klubom.

  Nastala je temeljem dugogodišnjeg sportskog iskustva jednog člana tima koji se kao igrač i trener košarke susreo s brojnim problemima organizacije aktivnosti kluba.

  Sadašnjost i budućnost sportskog menadžmenta

  Sophico nudi rješenje u vidu kvalitetnijeg praćenja rezultata i napretka igrača, uštedu vremena, praćenje i smanjivanje troškova, postizanje bolje učinkovitosti te aktivno uključivanje roditelja u sportski život djeteta. Ovime su svi statistički podaci centralizirani, te se omogućava njihova jednostavnija analiza i usporedba. Ono što je bitno naglasiti jeste kako je jedan od glavnih ciljeva Sophica i upravljanje sportskim podacima.

  Kvalitetan tim kao ključ uspjeha

  Tim koji stoji iza ovog startupa čini šest mladih i ambicioznih osoba, a to su redom: Mario Filipović (Founder/Lead Developer), Zvonimir Bukovac (Developer/QA Engineer), Stanko Ćosić (Sales), Marijana Planinić (Software Developer), Franjo Erić (Software Developer), Jelena Golemac (Software Developer) i Martina Filipović (Marketing).

  Sophico je kao startup u SPARKu imao priliku sudjelovati na brojnim besplatnim predavanjima i radionicama eminentnih domaćih i inozemnih stručnjaka gdje su stekli brojne vještine potrebne za postizanje uspjeha i ulazak u svijet poduzetništva. Od samih početaka razvoja startupa ostvarivali su zavidne rezultate kao što je sudjelovanje u ABC akceleracijskom programu (Slovenija) te su odnijeli pobjedu na prvom Demo danu u SPARKu.

  Povodom prelaska startupa u tvrtku, gospođica Martina Filipović, marketing menadžerica u Sophicu, izrazila je zadovoljstvo:“Izuzetno smo ponosni što je naš proizvod prepoznat kao potreban na sportskom tržištu. Svakodnevno radimo na predstavljanju Sophica novim potencijalnim klijentima kao i razvoju novih modula koji će dodatno olakšati rad sportskom klubu”.

  Potencijal Sophica prepoznat je i od strane NSofta koji im, zajedno s akceleracijskim partnerima SPARK poslovnim parkom i ABC akceleratorom pruža potrebnu podršku.

  Kontakt i sve informacije o ovoj pametnoj, višejezičnoj sportskoj platformi mogu se pronaći na njihovoj web stranici ili na jednoj od društvenih mreža Facebook, Twitter i Google+.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu