Naslovnica CRNA KRONIKA VIDEO Terorizam u Velikoj Britaniji: U eksploziji na koncertu najmanje 19 poginulih

VIDEO Terorizam u Velikoj Britaniji: U eksploziji na koncertu najmanje 19 poginulih

Podijeli objavu

U eksploziji na sinoćnjem koncertu američke pjevačice Ariane Grande u engleskom gradu Manchesteru smrtno je stradalo najmanje 19 osoba, dok ih je oko 50 ranjeno. Britanska policija, na Twitteru je objavila kako ovaj događaj tretira kao teroristički napad.

Svjedokinja koja je nazočila koncertu kazala je kako je začula veliku eksploziju prilikom napuštanja dvorane, nakon čega su uslijedili brojni krici, a tisuće ljudi je u panici pokušavalo pobjeći. “Uputili smo se ka izlazu iz dvorane, a upravo kod vrata začula se velika eksplozija, nakon čega su svi počeli vrištati”, izjavila je za Reuters Catherine Macfarlane, koja je prisustvovala koncertu. “Bila je to velika eksplozija, mogli ste je osjetiti u kostima. Bilo je kaotično. Svi su trčali i vrištali i jedini im je cilj bio izaći van iz dvorane”, kazala je. Svjedoci su kazali kako je koncertu nazočio velik broj djece.

Britanska premijerka Theresa May izjavila je kako predstavnici vlasti rade na utvrđivanju detalja eksplozije, dodajući kako se taj događaj tretira kao ‘užasan teroristički napad”. “Sve naše misli su sa žrtvama i obiteljima nastradalih”, kazala je May. Kako doznaje Reuters od dva američka dužnosnika koji su željeli ostati anonimni, početni znakovi ukazuju kako je eksploziju izazvao bombaš samoubojica.

Manchester Arena, čiji je kapacitet 21 tisuću mjesta, otvorena je 1995. godine i popularno je mjesto na kojem su se održavali brojni sportski i zabavni događaji. Glasnogovornik izdavačke kuće izjavio je kako je popularna pjevačica ‘u redu’.

IZVORHRT.hr
Podijeli objavu