Naslovnica SPORT Međunarodnim stolnoteniskim turnirom počeo program obilježavanja Dana općine Čitluk

Međunarodnim stolnoteniskim turnirom počeo program obilježavanja Dana općine Čitluk

Podijeli objavu

Dvanaestim međunarodnim stolnoteniskim turnirom „Brotnjo Open 2017“ u organizaciji STK Brotnjo  počeo je program obilježavanja Dana općine Čitluk.

Na cjelodnevnom stolnoteniskom turniru nastupilo je 113 natjecatelji iz 6 država, odnosno iz 28 gradova. Interes za renomirani stolnoteniski turnir koji se odigrava u šest kategorija bio je i veći, no organizatori zbog ispunjenih kvota nisu mogli udovoljiti zahtjevima još 50-ak natjecatelja.

Kao i svake godine Brotnjo Open se organizira pod palicom STK Brotnjo iz Čitluk povodom obilježavanja Dana općine Čitluk. Ove godine imamo prijavljene natjecatelje 28 gradova iz 6 država – kazao je prilikom svečanog otvaranja Tihomir Zovak, direktor Turnira, uz zahvalu svim natjecateljima i predstavnicama Športskog saveza Brotnja na dolasku, te zahvalu Općini Čitluk na dugogodišnjem pokroviteljstvu stolnoteniskog turnira, čiji su čelni ljudi također nazočili svečanom otvaranju.

Direktor turnira natjecateljima je objasnio propozicije natjecanja čiji je delegat i glavni sudac i ove godine bio gospodin Sead Pašić, prvi čovjek Stolnoteniskog saveza BiH, nakon čega je načelnik općine Čitluk Marin Radišić turnir proglasio otvorenim.

Cijenjeni ljubitelji stolnog tenisa sve vas pozdravljam u ime djelatnika Općine Čitluk, kao i u svoje osobno ime, i želim vam dobrodošlicu u Čitluk na 12. međunarodni stolnoteniski turnir Brotnjo Open. Danas sam prvi put u ovoj ulozi iako sam od prvog turnira ovdje sa STK Brotnjo. Organizatorima na čelu s predsjednikom kluba Draganom Šakotom iskreno čestitam na organizaciji turnira. Ovo je lijepa promocija Čitluka. Turnir se održava u sklopu obilježavanja Dana općine Čitluk  i vjerujem da mnogi od vas koji ste bili ranijih godina na ovom turniru nosite lijepe uspomene iz naše općine. Mnoge osobe ovdje viđam dugi niz godina i zato sam uvjeren da je STK Brotnjo dobar domaćin i vjerujem da ćete se i ubuduće odazivati na ovaj turnir i na taj način uveličati obilježavanje Dana općine Čitluk – kazao je načelnik Radišić i proglasio turnir otvorenim.

Nakon svečanog otvaranja natjecatelji su na jedanaest profesionalnih stolnoteniskih stolova pokazali izvanredne sposobnosti i odigrali odličan stolnoteniski turnir, no kao i na svako turniru i na 12. Brotnjo Openu neki su bili uspješniji od drugih.

U kategoriji igrača do 39 godina turnir je osvojio Luka Matković iz Mostara, a drugo mjesto osvojio je Edis Sarajlić iz Jablanice, dok su treća mjesta osvojili Marko Šarić Dubrovnika i Blago Brkić iz Ljubuškog.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira u kategoriji igrača od 40 do 49 godina je Zoran Šunjić (Split). Šunjić je u finalu pobijedio drugoplasiranog Nahidina Mujezinovića iz Sarajeva, a treća mjesta u ovoj kategoriji osvojili su Goran Sakal (Split) i Fadil Čustović (Mostar).

U kategoriji igrača od 50 do 59 godina naslov pobjednika osvojio je Žarko Valentić (Zagreb), drugo mjesto Milan Bojanić (Tivat), a treća mjesta osvojili su Budimir Božović (Tivat) i Dragan Šakota (Čitluk).

Kemal Mehmedović (Herceg Novi) osvoji je prvo mjesto u konkurenciji igrača sa više od 60 godina. Kruno Dabić (Kaštela) osvoji je drugo mjesto, dok su Obren Tomić (Sarajevo) i Nedim Bašić (Tuzla) osvojili treća mjesta.

Pobjednica turnira za žene je Idrija Redžepović (Sarajevo) koje je u finalu porazila Esen ezici iz Turske. Treće mjesto osvojile su Zdenka Jagar (Vogošća) i Arnela Manov (Prozor-Rama).

Ovogodišnji turnir završen je natjecanjem u igri parova u kojem se najboljim pokazao par iz Splita Zoran Šunjić i Goran Sakal. Drugo mjesto osvojili su Luka Matković (Mostar) i Marko Šarić (Dubrovink), dok su treća mejsta osvojili parovi Željko Vuksanović (Herceg Novi) i Boris Maričić (Prozor – Rama) te Žarko Valentić (Zagreb) i Tomislav Krmek (Vinkovici).

Pehare, medalje, priznanja i prigodne nagrade organizatori turnira uručili su nagrađenim natjecateljima uz večeru za sve sudionike turnira u Hotelu Brotnjo.