Naslovnica SPORT FOTO: Ivan Martinac osvojio treće mjesto na „Super Eight“ održanom sinoć u...

FOTO: Ivan Martinac osvojio treće mjesto na „Super Eight“ održanom sinoć u Zagrebu

Podijeli objavu

U borbi za 3. mjesto i nagradu od 500 eura nadjačavali su se cimeri iz studentskog doma, kolege iz istog kluba (Hercegovina Zagreb) i sa istog fakulteta (KIF), a Ivan Martinac je pobijedio Anđela Kvesića (1:0)

Mlađeseniorski prvak Europe, Varaždinac Enes Garibović (21), pobjednik je ovogodišnjeg izdanja “Super Eight” turnira održanog u dvorani Trnsko u Zagrebu i osvajač prve nagrade u visini od 3000 eura, prenosi Večernji List.

Prošlogodišnji finalist u završnoj je borbi večeri sa 4:0 pobijedio Turčina Yagcija kojem je pak pripalo 1500 eura.

Brotnjak uspješniji od cimera iz Širokog Brijega u borbi za treće mjesto

U borbi za treće mjesto odnosno za 500 eura sučelili su se klupski kolege, i cimeri iz studentskog doma, Ivan Martinac i lanjski pobjednik Anđelo Kvesić. Slavio je negdašnji kadetski prvak Europe Martinac (1:0), borac koji je u turnir upao kao pričuva i koji je nastupao pod blokadom jer ga je večer prije “uštekao” vrat.

– Iako mogu biti zadovoljan sa svojim nastupom, ja ipak žalim što nisam ušao u finale. No, o tome je presudila moja borba s Garibovićem koja je završila 1:1 no on je bio taj koji je prvi poentirao što po najnovijim karataškim pravilima znači da je on i pobijedio.

Martinčev cimer Anđelo Kvesić na turnir je došao izravno iz vojarne u Požegi, gdje je prošao 12-dnevnu vojnu obuku, pa naš ponajbolji karataš za ovakav nastup nije bio dovoljlno spreman. Da bi ga utješio, trećeplasirani Martinac je obećao: – Nakon što sam baš protiv njega zaradio 500 eura, Anđela ću svakako počastiti. Ipak smo mi cimeri i klupski kolege.